İran'dan 'Rusya İran'a S-400 vermeyi reddetti' haberine yalanlama

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Seyyid Abbas Musevi, Rusya'dan S-400 savunma sistemi satın almak istedikleri yönündeki haberleri yalanladı.

İran'dan 'Rusya İran'a S-400 vermeyi reddetti' haberine yalanlama
İran'dan 'Rusya İran'a S-400 vermeyi reddetti' haberine yalanlama
GİRİŞ 10.06.2019 12:58 GÜNCELLEME 10.06.2019 14:50
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Bloomberg haber ajansı mayıs sonunda, İran'ın S-400 hava savunma sistemleri satın almak isteğini, ancak bunun Ortadoğu'da var olan gerilimi tırmandırabileceği endişesiyle Rusya tarafından reddedildiğini iddia etmişti.

 

 

Bloomberg'den hem Türkiye hem de İran için bomba S-400 iddiası

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas bugün yaptığı açıklamada, "Rusya'dan S-400 talebinde bulunmadık. Şu anda bu savunma sistemine gereksinim duymuyoruz" dedi.

 

 

AVRUPA'YA ÇAĞRI

Musevi, Avrupa ülkelerini, nükleer anlaşmaya yönelik verdikleri taahhütleri yerine getirmeye davet etti. Başkent Tahran'daki bakanlık binasında düzenlediği basın toplantısında Musevi, "Avrupa ülkelerinin nükleer anlaşmayla ilgili taahhütlerini yerine getirme noktasında şu ana kadar attıkları adımlar beklentilerimizi karşılamamıştır. Avrupa ülkeleri nükleer anlaşmadaki taahhütlerini yerine getirmeli" dedi.

Musevi, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin nükleer anlaşmanın taahhütlerinin yerine getirilmesi için Avrupa ülkelerine 60 gün süre verdiğini hatırlatarak, "Onların kalan sürede ne yapacaklarını gözlemlemek lazım" şeklinde konuştu.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Seyyid Abbas Musevi...

ABD İLE YAŞANAN SORUNLAR

Musevi ülkesinin, ABD yaptırımlarını bertaraf ederek İran ile ticaret yapmak amacıyla Almanya, Fransa ve İngiltere'nin kurduğu "Ticaret Borsalarını Destekleme Aracı-Instrument in Support of Trade Exchanges (INSTEX)" adlı ödeme mekanizmasına ümit bağlamadığını dile getirdi.

Bazı ülkelerin ABD ile İran arasındaki sorunun çözümüyle ilgili çabaları için "ara buluculuk" kelimesini kullanmadıklarını söyleyen Musevi, "Daha önce de ilan ettiğimiz üzere biz, bölge ve uluslararası konularda dostlarımızın önerilerini dinlemeye hazırız" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • selam 4 yıl önce Şikayet Et
    rusya iranı silahlandırıyor abd ise ukraynayı
    Cevapla
  • emin 4 yıl önce Şikayet Et
    zaten türkiye ye kuruyor..ne hacet
    Cevapla
  • esas 4 yıl önce Şikayet Et
    Paçanı kurtarmak için Türkiyeye kazık at deseler yaparlar.
    Cevapla
  • Memo 4 yıl önce Şikayet Et
    Niye ret etsin bedava vermiyecek ya
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar
IMF'den Türkiye açıklaması