Ruhani'ye şok suçlama! Başarısızlığını kapatmak için bunu yaptı

İran'daki muhafazakar siyasetçiler, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin yeterli yetkiye sahip olduğunu, referandum ve yetki tartışmasını "başarısızlığını telafi etmek için" gündeme getirdiğini düşünüyor.

Ruhani'ye şok suçlama! Başarısızlığını kapatmak için bunu yaptı
Ruhani'ye şok suçlama! Başarısızlığını kapatmak için bunu yaptı
GİRİŞ 10.06.2019 16:04 GÜNCELLEME 10.06.2019 16:06

İranlı milletvekilleri, Cumhurbaşkanı Ruhani'nin geçen ay gündeme getirdiği "ihtilaflı meselelerle ilgili referanduma gidilebileceği" yönündeki açıklamasını değerlendirdi. 

 

 

BAŞARISIZLIĞINI TELAFİ ETMEK İÇİN YAPIYOR

İran Meclisi Yargı ve Hukuk Komisyonu Sözcüsü Hasan Nevruzi, ülkedeki referandum ve yetki tartışmalarının doğru olmadığını belirterek, Cumhurbaşkanı Ruhani'ye genç, yetenekli ve uzman kişilerden istifade etmesini tavsiye ettiklerini söyledi. 

 

 

Irak ile 8 yıl süren savaşı ehliyet sahibi insanların göreve getirilmesiyle kazandıklarını ileri süren Nevruzi, "Sayın Ruhani, yorgun ve başarısız, icraatta da yetersiz. Ruhani, kendi başarısızlığını telafi etmek için referandum konusunu, yeterli yetkiye sahip olmadığını ve buna benzer meseleleri gündeme getiriyor." dedi.

YETERİNCE YETKİSİ VAR

Yezd Milletvekili Muhammed Rıza Sabbagiyan da İran'da cumhurbaşkanı adaylarının seçime girerken mevcut yetkilere talip olarak halktan oy istediğine işaret ederek, "Cumhurbaşkanı Ruhani'nin yeterince yetkisi var. Aday olduklarında da aynı bu yetkilere talip oluyorlar. Ne yazık ki oy için doğru olmayan sloganlar atıyor ve vaatlerde bulunuyorlar. Seçimlerden sonra da bu vaatleri neden yerine getirmedikleri sorulduğunda gerektiği kadar yetkiye sahip olmadıklarını öne sürüyorlar." değerlendirmesinde bulundu. 

İran'da meclis, hükümet, yargı erki ve ülke liderliğinin Anayasal yetkileri bulunduğunu ve kullanmaları durumunda yeterince inisiyatif sahibi olduklarını ifade eden Sebbagiyan, ancak meclisin sahip olduğu yetkilerden yararlanmadığına dikkati çekerek şunları kaydetti:

"Eğer kullanmak istersek elimizde birçok yasal imkan var. Aynı şekilde hükümet de uygulamak isterse elinde yeterince güç var. Ne yazık ki parti ve grup çıkarlarının ön planda tutulması ülkemiz için büyük bir sorun. Sayın Cumhurbaşkanı mevcut sorunlarla güçlü bir şekilde mücadele edebilir, yetki tartışması başlatmasına gerek yok. Slogan yerine pratik adımlar atmalıdır. Mevcut yetkilerle sorunları halledebilir."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rezalet! 23 Nisan kutlaması adı altında yapılan etkinlik pes dedirtti
Japon deprem uzmanından yeni uyarı! 'Asıl fay daha kırılmadı'