Yunan basını: Türkiye varlığını sağlamlaştırıyor

Yunanistan merkezli Kathimerini gazetesinde yer alan haberde, Doğu Akdeniz ve Ege'de endişelerin arttığı belirtilerek, 'Hamleler Ankara'nın bölgedeki varlığını sağlamlaştırma çabası gibi görünüyor.' ifadeleri kullanıldı.

Yunan basını: Türkiye varlığını sağlamlaştırıyor
Yunan basını: Türkiye varlığını sağlamlaştırıyor
GİRİŞ 10.06.2019 17:03 GÜNCELLEME 10.06.2019 17:03
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) yasa dışı sondaj yapıldığı gerekçesi ile Fatih sondaj gemisinde çalışanlar ve Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, (TPAO) ile işbirliği yapan şirketlerin yetkilileri hakkında tutuklama emri çıkardı.
 
Gerginliğe neden olan kararla ilgili Ankara'dan yapılan ilk açıklamada, ''Bizim açımızdan hiçbir hükmü ve geçerliliği yoktur.'' ifadelerine yer verildi.
 
Öte yandan Yunan gazetesi Kathimerini'nin konuya ilişkin haberinde, ''Ankara, attığı adımlarla bölgedeki varlığını sağlamlaştırma çabalarını artırıyor gibi görünüyor.'' ifadelerine yer verildi.

 

 

Haberde, Fatih'in yanı sıra Yavuz gemisinin de bölgeye gönderileceği belirtilirken, GKRY ve Yunanistan'ın durumdan endişe duyduğunu, ancak ikinci geminin gelmesi durumunda Atina'nın nasıl bir cevap vereceğine dair henüz net bir kararın alınmadığı ifade edildi.
 

YORUMLAR 3
  • Hayy 4 yıl önce Şikayet Et
    Kendı sularımızda ne yapacagımızı size soracak degiliz
    Cevapla
  • Ali İsmail 4 yıl önce Şikayet Et
    Varlığımızı sağlamlaştırıyor gibi göstermeye çalışmıyoruz. Sağlamlaştırdık . El'e güvenen Yunan daha hala geçmişten ders almamış.
    Cevapla
  • seyrci 4 yıl önce Şikayet Et
    siyasi ve sulah gucumuz ile yunani yavas yavas aci vererek eziyiruz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor