Çok acı tablo! Her iki saatte bir...

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Yemen'de hamilelik ya da doğum sırasında yaşananlar nedeniyle her iki saatte 1 anne ve 6 bebeğin öldüğünü açıkladı.

Çok acı tablo! Her iki saatte bir...
Çok acı tablo! Her iki saatte bir...
GİRİŞ 11.06.2019 02:41 GÜNCELLEME 11.06.2019 04:43
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

UNICEF'ten yapılan yazılı açıklamada, Yemen'deki savaş yıllarının  hamilelerle bebekleri zayıf düşürdüğü ve doğumları olumsuz etkilediği belirtildi.

 

 

Savaş nedeniyle Yemen'in Orta Doğu'nun en fakir ülkelerinden biri  haline geldiğine işaret edilen açıklamada, "Anneler ve bebekleri, Yemen'de en  zayıf düşen grupta. Anneyi ve doğumları desteklemek için verilen sağlık  hizmetleri tamamen çökmek üzere. Ülkede  hamilelik ya da doğum sırasında  yaşananlar nedeniyle her iki saatte 1 anne ve 6 bebek hayatını kaybediyor."  ifadeleri kullanıldı.

Fakirlik yüzünden evde doğumların arttığına vurgu yapılan açıklamada,  ülkedeki sağlık kurumlarının sadece yüzde 51'inin tüm gücüyle faaliyet gösterdiği  ancak bunların da şiddetli derecede ilaç, ekipman ve çalışan eksikliği yaşadığı  aktarıldı.

 

 

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen'de Husiler  ile hükümete bağlı güçler arasında çatışmalar yaşanıyor.

Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin  denetimini elinde bulundururken Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri  ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

Ülke açlık, kolera, çatışma ve hava saldırıları sonucunda bedelini  sivillerin ödediği büyük bir insanlık dramına sahne oluyor.

YORUMLAR 3
  • Diyarbakırlı 4 yıl önce Şikayet Et
    Yüce ALLAH yardım eyler inşallah. Dedelerine değil geleceğine bakalım. ALLAH hidayet versin. Çocukların günahı olmaz. Kahrolsun her zalim iki cihanda rahat olmasınlar zalimler.
    Cevapla
  • Analız 4 yıl önce Şikayet Et
    Dedelerının ıngılızlerle Arkadan vurdukları osmanlı askerlerının ahı var ustlerınde hatta tum ortadogu sımdı ne haldeler turk mılletı soylu durusunu yınede gosterıyor!
    Cevapla
  • Bozoklu 4 yıl önce Şikayet Et
    Senin gibi düşünenler olduğu müddetçe işimiz zor. Allah cc yar ve yardımcınız olsun inşAllah
    Cevapla
DİĞER HABERLER
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı