ABD’liler PKK’ya İHA eğitimi veriyor

Kuzey Irak’ta PKK’ya yönelik Pençe Harekatı ABD’yi harekete geçirdi. PKK’ya son 4 yılda 23 binden fazla TIR ve yüzlerce uçak silah ve cephane gönderen ABD, en son 9 Haziran’da içinde İHA’ların da bulunduğu 27 TIR’lık sevkiyat yaptı. Haseke-Ayn İsa bölgesinde özel alan tahsis edilen PKK’lı teröristlere ABD’li uzmanlar tarafından İHA eğitimi veriliyor.

ABD’liler PKK’ya İHA eğitimi veriyor
ABD’liler PKK’ya İHA eğitimi veriyor
GİRİŞ 11.06.2019 07:08 GÜNCELLEME 11.06.2019 07:36
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

ABD’nin terör örgütü PKK’ya silah ve cephane desteği sürüyor. Bölgeye 2015 ve 2019 yılları arasında 23 binden fazla TIR ve yüzlerce uçakla 110 bin kişilik savaş araç-gereci nakleden ABD, Ramazan Bayramı’nda da Haseke-Şeddadi hattından teröristlere iki ayrı teslimat daha gerçekleştirdi. PKK’ya son sevkiyat ise 9 Haziran gecesi yapıldı. Irak’tan yüklenen 27 TIR’lık konvoyda silah ve cephanenin yanısıra portatif köprü, uydu takip ve haberleşme sistemleri ile insansız hava araçları (İHA) da yer aldı. Haseke-Ayn İsa bölgesinde özel alan tahsis edilen PKK’lı teröristlere ABD’li uzmanlar tarafından İHA eğitimi veriliyor.

 

 

O İHA’LAR HAKURK’TA

Yeni Şafak’a bilgi veren kaynaklar, Suriye ve Irak genelinde teröristlerin elinde 100’den fazla farklı nitelikte İHA olduğunu, son birkaç haftada terör örgütü envanterine 40’tan fazla İHA kaydı daha yapıldığını bildirdi. Kaynaklar, 12 kişilik uzman kadronun da eğitim amacıyla bölgeye geldiğini belirtti. PKK’ya gönderilen İHA’ların çoğunun Aynel Arab, Ayn İsa, Tel Abyat ve Resulayn sınır beldelerine gönderildiği, bir kısmının da Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) harekat başlattığı Hakurk bölgesine nakledildiği öğrenildi. Kandil’in Kuzey Irak’ta yaşadığı bozgunu hafifletmek ve TSK hareketliliğini izlemek için ABD’den İHA talebinde bulunduğu bildirildi.

YENİŞAFAK

 

 

YORUMLAR 20
  • Adem ÖZTÜRK 4 yıl önce Şikayet Et
    yahu arkadaş, kimse çıkıp ta demiyor ki ey dangalak amerika sen dünyanın polisi misin kovboyu musun, sanane bu bölgedeki sorunlardan demiyor. sümüklü böcek gibi her yerden çıkıyorsun. ALLAHın laneti senin ve senin gibi kafirlerin üzerine olsun...
    Cevapla
  • TRGT 4 yıl önce Şikayet Et
    Güya abd ile nato müttefikiyiz şu an abd ile ciddi olarak savaşıyoruz doğunun patronu olmaya çalışıyorlar abd bu gün o silah verdikleri it sürüsünü gün gelecek hepsini yok edecek istediğini aldıktan sonra kaçmaya delik arayacaklar bulamayacaklar ALLAHIM KAHRU PERŞAN EYLESİN.
    Cevapla
  • ada 4 yıl önce Şikayet Et
    ve biz izliyormmuyuz Allah bizi bildiği gibi yapsın
    Cevapla
  • Bozkurt 4 yıl önce Şikayet Et
    Terörist devlet ABD bizim düşmanımıssın bitti nokta
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Hadi bakalım. Şu yaptığımız iha savar silahlarını kullanalım. Deneme zamanı ki “ hiç bir işe yaramıyor bu ihalar. Türklerin elinde teknoloji yüksek “ dedirtelim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ticaret Bakanlığı'ndan İsrail açıklaması! 1019 ürün dahil edildi
Erdoğan 30 Mart'ta açıklayacaktı: Anlaşma son anda iptal edilmiş