Maas, İran'dan eli boş döndü!

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, “ABD-İran çekişmesi dünya barışı için bir tehlike. Bu olumsuz eğilime karşı koymamız gerekiyor” dedi.

Maas, İran'dan eli boş döndü!
Maas, İran'dan eli boş döndü!
GİRİŞ 11.06.2019 17:31 GÜNCELLEME 11.06.2019 17:31
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İran’ın başkenti Tahran'da temaslarda bulunarak İranlı mevkidaşı Cevad Zarif ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile görüşmeler yapan Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, İran’dan eli boş döndü.

 

 

Maas, İsveç’in başkenti Stockholm'de gerçekleştirilecek ve 18 ülkenin dışişleri bakanlarının katılacağı toplantı öncesinde açıklamalarda bulundu. Tahran'da yaptığı görüşmelerin ardından İran ile nükleer anlaşmanın sürdürebilmesini umduğunu ifade eden Bakan Maas, "Taraflar yükümlülüklerini yerine getirirse, nükleer anlaşmanın bir geleceği olabilir. Almanya ve Avrupa Birliği ABD ile İran arasında imzalanan anlaşmanın arkasında olduğunu, Almanya’nın Avrupalı ortakları ile birlikte Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) yaptırımlarına rağmen Avrupa’daki firmaların İran ile iş yapabilmesine olanak sağlayan kısa adı Instex olan bir ödeme mekanizmasını devam ettireceğiz" ifadelerini kullandı.
 
Maas, nükleer silahsızlanma ve nükleer silahların yayılmasını engelleme konusunda gösterilen çabaların sonuç  vermediğini ve gelinen noktanın dünya barışını tehlikeye sürüklediğini söyledi. Maas, "Yaşanılan gerginliklere karşı konulması gerekiyor. Aynı zamanda başka ülkelerin nükleer silahlara sahip olmasını engellememiz gerekiyor” dedi.
 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 4
  • Selçuklu 4 yıl önce Şikayet Et
    Almanya be kadar barışçıl ve sağduyulu bir ülke, bravo iki ülkenin arasını bulmak için gayret sarf ediyor
    Cevapla
  • Polat 4 yıl önce Şikayet Et
    Cikar meselesi ... milyon dolarlik isler var ... Babasinin hayrina yapmiyor
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    İran abd bir savaşa girmez. Suriye bölgesinde eğit donat yaptıkları iki grup var ve bu guruplar sahada aynı safta yer alıyor.
    Cevapla
  • HamidiyeSüvarisi 4 yıl önce Şikayet Et
    Niye sizde var siyonist kafir iblis yahudilerin itleri kafir itler.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Özgür Özel randevu talep etti mi? Erdoğan duyurdu! Dikkat çeken açıklama: Teklif ederiz...
Turgut Özal'a ait 'gizli' PKK dosyası sahaftan çıktı!