Trump için çanlar çalmaya başladı! Açıkladılar

Amerika’da ulusal çapta yapılan yeni bir araştırma Başkan Trump için 2020 seçimlerinde tehlike çanlarının çaldığını gösterdi. Quinnipiac Universitesi’nin gerçekleştirdiği ve Fox News’in yayınladığı kamuoyu araştırması’na göre Demokrat Parti adayı eski başkan yardımcısı Joe Biden, Cumhuriyetçi Başkan Donald Trump karşısında %53 ile önde. Başkan Trump’ın oy oranı ise sadece %40.

Trump için çanlar çalmaya başladı! Açıkladılar
Trump için çanlar çalmaya başladı! Açıkladılar
GİRİŞ 12.06.2019 12:49 GÜNCELLEME 12.06.2019 12:52
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Araştırma Joe Biden’ın iki düzine civarındaki demokrat başkan adayları içersinde bir miktar zemin kaybettiğini de gösteriyor. Ancak eski başkan yardımcısı Biden, kadın oylarının %26’sını ve erkek oylarının %50’sini almayı başarırken; demokrat ya da cumhuriyetçi olmayan seçmenlerin oylarında da en yakın rakibinin %30 önünde.

 

 

Trump sadece Biden’a karşı zor durumda değil. Sosyalist eğilimleri ile tanınan diğer Demokrat Başkan adayı Bernie Sanders da Trump karşısında olası bir genel seçimde %51’e %42 önde görünüyor. Diğer demokrat adaylardan Kamala Harris %9 puan, Elizabeth Warren %7 puan, Pete Buttigieg ve Cory Booker ise %5’er puan ile Başkan Trump’ın önünde yarışı götürüyor.

Araştırmaya katılanların %70’i amerikan ekonomisinin çok iyi ya da iyi durumda olduğunu belirtirken sadece %41’i ekonomideki başarının Başkan Trump’a ait olduğunu düşünüyor.

 

 

Sonuçların Başkan Trump’ın ekibini harekete geçirmesi gerektiğini ifade eden Quinnipiac Universitesi araştırma birimi direktör yardımcısı Tim Malloy, “Seçimler bugün yapılsa eski başkan yardımcısı Biden ve diğer Demokrat adaylar Başkan Trump’ı mağlup ediyor. Seçim gününe daha 17 uzun ay var ancak Biden açık farkla önde” dedi.

Bunun yanında Malloy, ABD Başkanı Trump’ın onay oranının hala yüksek seviyede olduğunu da kaydetti. Son araştırmada %42 seviyesinde görünen Trump’ın onay oranı bir Quinnipiac Universitesi araştırmasında aldığı en yüksek oran olan %43’ün yalnızca bir puan altında.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 7
  • Hacivat 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayin Trump gene secilir
    Cevapla
  • emin 4 yıl önce Şikayet Et
    sorun yok ruslar yine müdahale eder
    Cevapla
  • Mehmet57 4 yıl önce Şikayet Et
    Abd de secim mi varmiski otomatik sistem oy kullaniliuo bilgisayar kimi isterse daha dogrusu o uc besctahudu ailesi kim isterse baskan yapiuo gerisi hep medyanin oyalama taktigi rusya secime mudahele etti diye yaygara koparanlar ssnki kendileri edemiyormus gibi bide demokradiden bahsediuolar yesinler sizi
    Cevapla
  • Kemal 4 yıl önce Şikayet Et
    hepsi aynı emele hizmet ediyor al birini vur ötekine
    Cevapla
  • ghjkl 4 yıl önce Şikayet Et
    abdde hangi kukla yönetim gelsede hepsi aynıdır hepsi siyonist evanjelist kukla yönetimlerin etkisine girer
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti