İlan etti: Türkiye potansiyeli olan bir ülke! J-31 ve Su-57 alabilir

Çin medyası, F-35'lerin gelmemesi halinde Türkiye'nin, Rusya'nın Su-57 ve Çin'in J-31 (FC-31) uçağını almayı düşündüğünü gündeme taşıdı. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çinli uzman Guangyu, Türkiye gibi potansiyeli olan alıcıların çok sayıda gizli savaş uçağına ihtiyaç duyduğunu ve F-35'leri alamazlarsa, Çin J-31'i ve Su-57'yi satın alabileceğini belirtti.

İlan etti: Türkiye potansiyeli olan bir ülke! J-31 ve Su-57 alabilir
İlan etti: Türkiye potansiyeli olan bir ülke! J-31 ve Su-57 alabilir
GİRİŞ 12.06.2019 15:46 GÜNCELLEME 12.06.2019 16:23
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

ABD'nin S-400 anlaşması üzerinden Türkiye'ye F-35 şantajı devam ederken, F-35 muadili savaş uçaklarına sahip ülkeler Türkiye'ye yeşil ışık yakıyor.

 

 

Türkiye'nin milli güvenliği için kararlılık gösterdiği S-400 anlaşmasındaki tavrını takdir eden Rus yetkililer, ABD'nin F-35 şantajı konusunda, Türkiye ile savaş uçağı konusunda da müzakerelere hazır olduklarını açıklamışlardı.

Rusya'nın ardından Çin'in gündeminde de Türkiye ile savaş uçağı alanında iş birliği konusu yerini aldı. Global Times'ın haberinde, ''Uzmanlar J-31'in F-35 ile benzer yeteneklere sahip olduğunu ve uygun bir seçenek olduğunu belirtiyor.'' ifadelerine yer verildi.

 

 

Türkiye'nin J-31 hakkındaki düşüncelerinin Türk medyasına dayandırıldığı haberde, Çin Silah Kontrol ve Silahsızlandırma Derneği Kıdemli Danışmanı Şu Guangyu'nun görüşlerine de yer verildi. Konuya ilişkin değerlendirmesinde Guangyu, ''J-31'in dikkat çekmesi iyi bir şey. Çin silahlarını ihraç etmek için bu tür fırsatlar için çaba göstermeli'' açıklamasında bulundu.

Guangyu açıklamasında, Türkiye gibi potansiyeli olan alıcıların çok sayıda gizli savaş uçağına ihtiyaç duyduğunu ve F-35'leri alamazlarsa hem FC-31'i hem de Su-57'yi satın alabileceklerini belirtti. Guangyu'ya göre böylece Çin, kısa sürede yüzlerce savaş uçağı ihraç edebilir.

''BİRÇOK YENİ TEKNOLOJİYLE İNŞA EDİLECEK''

Çin gizli savaş uçağı J-31'in henüz seri üretim ve askerlik askeri envantere girmediğini belirten Guangyu, ''Bu, hala geliştirilmekte olduğu anlamına geliyor. Bir veya iki yıl içinde, daha birçok yeni ve ileri teknolojiyle inşa edilecek." dedi.

Guangyu, J-31'in kapsamlı taktiksel yetenekleri açısından, F-35'e çok benzer olduğunu ve geciken inşa süreci sayesinde geliştirilerek daha da iyi hale getirilebileceğini belirtti.

J-31 (FC-31)

Çin Havacılık Endüstrisi Kurumu ve Shenyang Aircraft şirketi tarafından geliştirilen J-31, ihracata yönelik geliştirilmiş beşinci nesil çift motorlu ve çok amaçlı bir gizli savaş uçağıdır.

J-31 ilk uçuşunu, Güney Çin'in Guangdong Eyaleti'ndeki Zhuhai'deki Airshow China 2014'te gerçekleştirdi. Ancak bundan sonra uçak ile ilgili çok az şey duyuldu. Analistler, geliştirilmekte olduğunu ve gelecekte Çin'in yeni nesil uçak gemisi için savaş uçağı olarak hizmet edebileceğini söyledi.

KAYNAK: STAR GAZETESİ
YORUMLAR 14
  • gerçek 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizim insanımız hamiyet severdir.Vatanı için canınızı verdiğimiz gibi malımızı da seve seve veririz.Yardım kampanyası başlatalım ,daha iyi ve güçlü olanı alalım.
    Cevapla
  • CENGIZHAN. 4 yıl önce Şikayet Et
    Yeni FUZE BATARYAMIZ BORA. KAAN. NEYSE ADI ONEMLI DEGIL.15. 20. FUZEYI YANYANA KAYNAK YAPIP. FIRLATMA TESTINE BASLANSIN.4 LU OLACAK DIYE BIR SEY YOK. HATTA. GIZLI YERLERE 30. LU BORALAR YAPILABILIR.GENIS DUSUNELIM.BIR SIGINAGA KONDUGUNA DEGSINLER...
    Cevapla
  • CENGIZHAN 4 yıl önce Şikayet Et
    Hem SU 57 DEN ISTIYORUM. HEMDE J 31. YANI HER IKI TEKNOLOJIYIDE ISTIYORUM. 100 S 57. UCAGI. 100 DE J 31 SAVAS UCAGI ALALIM.ACIL.SIPARISLER DERHAL VERILSIN. IVEDI. HAVA VE U
    Cevapla
  • sinan 4 yıl önce Şikayet Et
    hangi renk olsun?
    Cevapla
  • osmanlı 4 yıl önce Şikayet Et
    Neden kendimiz yapıp 1000 ertane satmayı düşünmüyorsun da 100 er tane almayı düşünüyoruz
    Cevapla
  • Haskad 4 yıl önce Şikayet Et
    çin ile yakın zamanda bor karbür ve bor içerikli zırh ortak geliştirme ve üretim projesi hayata geçirilecek. çin askeri teknolojisi için gerekli boru türkiyeden karşılamak istiyor ve bunun için arz güvenliğini garanti altına almak istiyor. ülkemiz de bor türevlerini endüstriyel olarak sanayii ye aktarmak istiyor. kazan kazan. ancak çin in batı ile yasayacağı kutuplaşmada taraf tutmak gerektiğinde ülkemiz birilerinin eksen kayması dediği olayı yaşayarak ülkemizin geniş kapsamllı ekonomik sarsıntıya uğrayacağı kesin. ekonomimizi kısa vadede çeşitlendirip ambargoya hazır hale getirmek, ihracatın ve ithalatın bir anda iranın durumuna düşmesi durumuna hazır olmak gerekiyor.
    Cevapla
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    S400 ü alalım da gerisi Allah kerim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri
Seçim için hazırlıklar tamam! İlk önce o şehirlerin sonuçları gelecek