Sudan'da yeni askeri darbe girişimi

Suudi Arabistan merkezli televizyon kanalı Al-Arabiya, bugün Sudan'da askeri bir darbe girişimi gerçekleştirildiğini, bunun bertaraf edildiğini ve en az 68 polisin gözaltına alındığını duyurdu. Sudan'da sivil yönetim isteyen gruplar, bu darbe iddiasıyla Askeri Geçiş Konseyi'nin halka yakın isimleri tasfiye ettiğini duyurdu.

Sudan'da yeni askeri darbe girişimi
Sudan'da yeni askeri darbe girişimi
GİRİŞ 12.06.2019 17:16 GÜNCELLEME 12.06.2019 17:34
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan merkezli televizyon kanalı Al-Arabiya'da yer alan bilgilere göre, darbe girişimi 11 Nisan'da ordunun yönetime el koymasıyla Cumhurbaşkanı Ömer el-Beşir'in görevi bırakmasından sonra kurulan Askeri Geçiş Konsey'ini hedef aldı.

 

 

30 yıllık Beşir yönetimine son veren ordunun kurduğu Askeri Geçiş Konsey'ine düzenlenen girişimin, başarısızlıkla sonuçlandığı ifade edilen haberde, 68 polis memurunun gözaltına alındığı belirtildi.

Sudan'da sivil yönetim isteyen gruplar, bu darbe iddiasıyla Askeri Geçiş Konseyi'nin darbe iddiasıyla tasfiye ettiğini duyurdu.

 

 

SUDAN'DA YAŞANANLAR

Sudan'da 19 Aralık 2018'de ekonomik kriz nedeniyle başlayan gösterilerin hızla hükümet karşıtı eylemlere dönüşmesinin ardından ordu, 11 Nisan'da yönetime el koyduğunu açıklamış ve 30 yıllık Ömer el-Beşir dönemi sona ermişti.

Müdahaleden sonra Askeri Geçiş Konseyi Başkanı Abdül Fettah Abdülrahman Burhan, gelecek 9 ay içerisinde demokratik seçimlerle sivil yönetime geçilmesi için seçime gidileceğini açıklamıştı.

Ancak Sudan güvenlik güçleri, pazartesi sabahı başkent Hartum'daki ordu karargâhı önünde 6 Nisan'dan bu yana sivil yönetime geçilmesi talebiyle demokrasi nöbeti tutan muhalif göstericileri gerçek mermi ve göz yaşartıcı gaz kullanarak dağıtmıştı.

Sudan Doktorlar Komitesi ise olaylarda yaşamını yitirenlerin sayısının 113'e ulaştığını ifade etmişti.

Olayların ardından Hartum'da sivil itaatsizlik eylemi başlatılmıştı.

YORUMLAR 4
  • bülent 4 yıl önce Şikayet Et
    niye gelişmiş ülkelerde hiç darbe olmuyor, herkes aklını başına alsın
    Cevapla
  • Ertan 4 yıl önce Şikayet Et
    Hicmi ders almazlar bu müslüman ülkeler.Darbeden medet umdular amma eskiyi arayacaklar.Tipki eski darbe yapılan ulkelergibi.
    Cevapla
  • paşa44 4 yıl önce Şikayet Et
    sudan halkı nasıl yaşamak istiyorsa onu seçti yatıp kalkıp Allaha dua etsinlerki bu cuntacılar imana gelsinler.
    Cevapla
  • Hazım gokce 4 yıl önce Şikayet Et
    Doğrunun dostu Allah eğrinin hasmı Allah hasmı Allah olan korksun her işi Allah işler kul eliyle işletir Allah'ı bilmeyen kişi bunu kul yaptı sanır uzun lafın kısası vesselam. doğru çelik gibidir eğri balon gibi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?