Trump: Rakiplerim hakkında yabancı hükümetlerden istihbarat alabilirim

ABD Başkanı Donald Trump, yabancı bir hükümetin kendisine 2020 yılında yapılacak seçimde sırasında rakibi hakkında işine yarayacak bilgilerle yaklaşması durumunda onları dinleyeceğini söyledi. Bu temasının FBI'a bildirmesine gerek olmadığını açıklayan Trump'ın ifadeleri tartışma başlattı.

Trump: Rakiplerim hakkında yabancı hükümetlerden istihbarat alabilirim
Trump: Rakiplerim hakkında yabancı hükümetlerden istihbarat alabilirim
GİRİŞ 13.06.2019 12:25 GÜNCELLEME 13.06.2019 17:38

ABC News kanalında katıldığı röportajda ABD Başkanı Donald Trump'ın, 2020 yılında yapılacak Başkanlık Seçimlerinde rakibi için yabancı bir devletin birimlerinin kendisine gelecek bilgiye yönelik ''Dinlemek isteyebileceğinizi düşünüyorum. Dinlemede yanlış bir şey yok'' ifadelerini kullanması dikkat çekti.

ABD Başkanı, başka bir ülke tarafından böyle bir hareketin seçimi etkileyebileceğine yol açacağı fikrinin ise önemsiz olduğunu belirtti.Çünkü ABD yasalarına göre seçim kampanyası sürecinde bilerek yabancı kaynaklardan değerli bilgiler istemek veya kabul etmek suç. Kongre Adli Yönetim Kurulu Başkanı Jerry Nadler, ''Başkanın, Amerikan seçimlerinde yabancı bir güce borçlu olmaya istekli olduğunu açıkça söylemesini duymak çok şok edici'' sözlerini kullandı.

Trump ve başkan seçildiği 2016'daki kampanyası, Ruslarla temasları olduğu iddiasıyla yoğun bir inceleme altına alınmıştı. Konuya ilişkin özel bir soruşturma yürütülürken, Trump'ın başkanlıktan alınması bile gündeme gelmişti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?