İran'dan sert tepki! Vazifemizi yerine getirdik

İran Dışişleri Sözcüsü Seyyid Abbas Musevi, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'un Umman Denizi'nde saldırıya uğrayan petrol tankerlerinden İran'ı sorumlu tutan açıklamasına tepki göstererek, ''Hürmüz Boğazı'nın güvenliği bizim sorumluluğumuzdadır. Son yaşanan hadisede İran üzerine düşen vazifeyi yerine getirmiştir'' dedi.

İran'dan sert tepki! Vazifemizi yerine getirdik
İran'dan sert tepki! Vazifemizi yerine getirdik
GİRİŞ 14.06.2019 12:13 GÜNCELLEME 14.06.2019 12:24
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

İran Dışişleri Sözcüsü Abbas Musevi, ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'nun Umman Denizi'nde saldırıyı uğrayan iki petrol tankerinden İran'ı sorumlu tutan açıklamasına tepki göstererek ''Hürmüz Boğazı'nın güvenliği bizim sorumluluğumuzdadır. Son yaşanan hadisede İran üzerine düşen vazifeyi yerine getirmiş ve hızlı bir şekilde olay yerine giderek müdahalede bulunmuştur'' dedi.

 

 

Japonya Başbakanı Şinzo Abe'nin Tahran temasları esnasında saldırının gerçekleştiğine dikkat çeken İran Dışişleri Sözcüsü Musevi, ''Öyle görünüyor ki sayın Pompeo ve diğer ABD'li yetkililer için petrol tankerlerine yönelik böylesi saldırılardan dolayı İran’ı suçlamak en rahat ve basit iştir. Japonya Başbakanı gerginliği azaltmak için İran'ın bir numaralı ismi ile görüşürken hangi gizli eller bu çabaları etkilemek istemektedir? Bundan kimler faydalanmaktadır?'' ifadelerini kullandı.

İran Dışişleri Sözcüsü Musevi son olarak ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'ya hitap ederek ''Sayın Pompeo bu açıklamalarınız gülünç ve şakadan ziyade tehlikeli ve endişe verici'' dedi.

 

 

Japonya Başbakanı Abe Şinzo İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney ile görüştüğü sırada Umman açıklarında, İran'a yakın Caks limanına 23 mil uzaklıkta iki petrol gemisine saldırı gerçekleşmişti. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo saldırıya ilişkin açıklamasında, saldırıdan İran'ı sorumlu tutmuştu. 

İRAN SUÇLAMALARI REDDETTİ

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevat Zarif İran'ın petrol tankerlerine yönelik saldırıdan sorumlu olmadığını söyledi. İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevat Zarif sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İran'ın petrol tankerlerine yönelik saldırıdan sorumlu olmadığını belirtti.

Dışişleri Bakanı Zarif, ABD'nin Umman Denizi'nde iki petrol gemisine yönelik saldırıdan İran'ı sorumlu tutarak acele ettiğini ifade ederek, ''ABD’nin bu aceleci suçlaması B timinin yeni bir alternatif üzerinde hareket ettiğini gösteriyor'' dedi. 

ABD HÜKÜMETİ BÖLGE VE DÜNYA İSTİKRARI İÇİN TEHLİKELİ

Ruhani, ABD hükümetinin son 2 yıldır tüm uluslararası düzen ve kuralları ihlal edip; ekonomik, mali ve askeri yeteneklerini kullanarak, bölgenin ve dünyanın istikrarı için ciddi bir tehdit haline geldiğini söyleyerek üyelerin yükümlülüklerini yerine getireceğini söyledi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 10
  • Sadrettin yurtsever 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD den kimseye dost olmaz.Bunu önde geleni ağbeyleri UK dur. UK hazırlar ABD pişirir sunar. Iran vursa illaki ABD gemilerini vurur ve Ananym kalır. Bu gemuleri ABD kendi vurup irana misilleme yolunu açmaktadır. Türkiyeye çağrı yapıyorum Iranla, Bütün ABD nin dışladığı ülkelerle hatta Rusyayi da yanlarına alıp bir güç birliğine gidil.elidir.ABD ile hiç bir ortaklik yapılmamalıdır.Daha ileriye gidip idaresi TC de olmak şartıyla Incirlikten ABD yi def edip Iran Rusya ve diğer ülkelerle buraya bir üs açılabilir. saygilarımla
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    yanlış cevap abd silah satmak için ortalıgı karıştırıyor
    Cevapla
  • caylak 4 yıl önce Şikayet Et
    abd kendisi yapmisdir nokta..
    Cevapla
  • Ridvan 4 yıl önce Şikayet Et
    Aziz Müslümanlar biraz düşünüp öyle yazın. Basiretli olun biraz. Bu nasıl dostluk ve uskaliktir her cephede onlarla mücadele etmektedir. Filistin de, Lübnan da, Suriye de, ırakta, Yemen de ve daha bir çok bölgede Amerika ve yandaşlarının işlerine çomak sokmuştur. Bugün Amerikalılar Iranin istikrarlı duruşundan dolayı burunlarından solumaktadırlar. Bu uşaklık ve dostluk ise Allah herkese nasip etsin.
    Cevapla
  • Xye 4 yıl önce Şikayet Et
    Iran iblis amerikan köpeginin usagidir!!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı! İran ve ABD'den peş peşe açıklamalar
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki