İngiltere: Umman Körfezi'nde saldırıdan İran sorumlu

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, Umman Körfezi’nde iki petrol tankerine yapılan saldırıdan İran'ın sorumlu olduğunu ileri sürdü.

İngiltere: Umman Körfezi'nde saldırıdan İran sorumlu
İngiltere: Umman Körfezi'nde saldırıdan İran sorumlu
GİRİŞ 14.06.2019 23:33 GÜNCELLEME 14.06.2019 23:33
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Umman Körfezi'nde iki gemiye yönelik saldırılara dair ABD'den peş peşe yapılan ve İran'ı hedef gösteren açıklamaların ardından bir açıklama da İngiltere'den geldi.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, yapılan incelemede İran Devrim Muhafızları’nın 13 Haziran’da iki tankere saldırdığı sonucuna neredeyse kesin olasılıkla varıldığı; başka bir devlet veya devlet dışı aktörün sorumlu olmadığı belirtildi.

Açıklamada, son zamanlarda İran'ın petrol tankerlerine yönelik saldırılarına örneklerin bulunduğu belirtilerek; 12 Mayıs'ta Birleşik Arap Emirlikleri'nin Füceyre (Fujairah) kenti limanı açıklarındaki saldırılar hatırlatılarak, bunun da ardında İran'ın olduğu iddia edildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 14
  • lcd 4 yıl önce Şikayet Et
    Ingiliz seytani konusuyorsa kesin yalan.
    Cevapla
  • Hacivat 4 yıl önce Şikayet Et
    Abd savasta varda petrol calacak ingiliz olmazmi aynisini iraka yaptilar
    Cevapla
  • Gökbey 4 yıl önce Şikayet Et
    leş kargaları amerika ingiltere israil almanya fransa ve bu leş kargalarının uşakları suudi arabisran birleşik hain emirlikler.Allah var gam yok.kurmuş oldugunuz kirli oyunları kirli tuzakları Allah kendi ayaklarınıza kendi başınıza dolaştırsın .İnşallah. Amin.
    Cevapla
  • memo 4 yıl önce Şikayet Et
    Itrail icin böyle dersiniz. halbuki Irandan bedava petrol almak sizin de isinize geliyor. gidin saldirin bakalim kac kisi sag cikacak. dünyanin en zor topraklarindan biri Iran.
    Cevapla
  • İlliyyin 4 yıl önce Şikayet Et
    İrana hava operasyonu yapacaklar, 3 tane Napalm atılacak, Güvenlik açısından Sınır Kapılarından gece 12 den sonra giriş çıkış işlemi yapılmasın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emekli imam kurduğu sistemle elektrik faturasını 3'te 1 oranında düşürdü
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini