Avrupa'da başörtüsü yasağına karşı çıkan vekile ölüm tehdidi

Avusturya'da ilkokullarda başörtüsü yasağı başta olmak üzere birçok alanda ülkede yaşan Müslümanlara yönelik haksızlıklara yüksek sesle itiraz eden Bağımsız milletvekili Martha Bissman, ölüm tehdidi aldı. Bissman, "Müslümanlarla dayanışma içinde olduğumdan beri aşırı sağcı tarafta hasımlarım oluştu. Daha önce böyle bir durum söz konusu değildi. Tehdidin bu taraftan geldiğine dair güçlü bir kanat içindeyim" dedi.

Avrupa'da başörtüsü yasağına karşı çıkan vekile ölüm tehdidi
Avrupa'da başörtüsü yasağına karşı çıkan vekile ölüm tehdidi
GİRİŞ 16.06.2019 07:30 GÜNCELLEME 16.06.2019 09:42
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Avusturya'da başörtüsü yasağına karşı çıkan ve tepki olarak mecliste başörtüsü takan bağımsız milletvekili Martha Bissman, Müslümanlarla dayanışma içinde olduğundan bu yana aşırı sağcıların hedefi olduğunu söyledi.

 

 

İlkokullarda başörtüsü yasağı başta olmak üzere birçok alanda ülkede yaşan Müslümanlara yönelik haksızlıklara yüksek sesle itiraz eden Bissman, yaptığı açıklamada, çeşitli nedenlerden ötürü çok sayıda hakaret ve olumsuz yaklaşımla karşı karşıya kaldığını ancak ilk defa ölüm tehdidi aldığını dile getirdi.

Önceki gün posta kutusuna gelen ölüm tehdidi içeren mektuba ilişkin yasal süreç başlattığını aktaran Bissman, "Müslümanlarla dayanışma içinde olduğumdan beri aşırı sağcı tarafta hasımlarım oluştu. Daha önce böyle bir durum söz konusu değildi. Tehdidin bu taraftan geldiğine dair güçlü bir kanat içindeyim." ifadesini kullandı.

 

 

Bissman, tehditlerin kendisini korkutamayacağını vurgulayarak, Anayasayı Koruma ve Terörle Mücadele kurumunun (istihbarat teşkilatı) tehdit mektubunu kendisinden alarak inceleme başlattığını sözlerine ekledi.

Avusturya'da geçen ay mecliste kabul edilen ilkokul öğrencilerine yönelik başörtüsü yasağına ilişkin meclis genel kurulunda yapılan görüşmelerde başörtüsü yasağına yaptığı konuşmayla tepki gösteren Bissman, yasağı mecliste kabul eden iktidar milletvekillerini başörtüsü takarak protesto etmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • Yildiz 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah istemedikçe , sana kimse zarar veremez.Sen hakliyi savunuyorsun.Bu halde ,asil seni tehdit edenler korksun.Çünki Allah zulmedenler sevmem buyuruyor.
    Cevapla
  • Cihad 4 yıl önce Şikayet Et
    Kafirlere Ölüm, ilksirada avrupadakilre.
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    İnsan bu İnsan ellerinden öpmek gerek...
    Cevapla
  • oraloğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    nasihat: sen belkide sonunda islamla şereflenirsin. çünkü ne gördüğünüz sizin gördüğünüz gibi nede bildiğiniz . bildiğiniz gibi .. benden söylemesi... '' sanma ki zehir zehirliyor. yemek karın doyuruyor.'' bilgilerinize. müşahade yakin ehlinden
    Cevapla
  • Hamdi 4 yıl önce Şikayet Et
    Gel kizim sen Turkiye'de vekil ol, CHP'li haydutlar dilini yutar. Sana karsi gik cikaramazlar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü