ABD'den Türkiye'ye yeni S-400 F-35 tehdidi

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD), Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi satın almasına karşı planladığı mali yaptırımları genişleteceği öne sürüldü. Buna iddiaya göre, olası yaptırımlar sadece F-35 parçaları üreten Türk firmaları değil, diğer savunma sanayi kuruluşlarını da kapsayacak.

ABD'den Türkiye'ye yeni S-400 F-35 tehdidi
ABD'den Türkiye'ye yeni S-400 F-35 tehdidi
GİRİŞ 18.06.2019 09:25 GÜNCELLEME 18.06.2019 10:25
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

ABD Ordusu'nun silah satın alma şefi Ellen Lord pazartesi günü yaptığı açıklamada Türkiye'yi önemli bir NATO müttefiki olarak gördüklerini vurguladı ancak Rusya'dan hava savunma sistemi alınması halinde uygulanacak yaptırımların F-35 savaş uçağı için kritik parçalar üreten Türk firmaların yanı sıra ABD savunma sanayisine üretim yapan şirketlere de yansıyacağını duyurdu.

 

 

Ellen Lord, Paris'te yapılan Air Show'da yaptığı açıklamada "S-400 ve F-35 konusunun tüm savunma ve ticari endüstrimize olan etkilerini ayrı ayrı inceledik. Savunma sanayinde F-35'lerin haricinde ABD'nin Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Etme Yasası (CAATSA) kapsamına girebilecek tüm unsurları gözden geçirdik" dedi.

Türkiye ile müttefiklik ilişkisini sürdürmek istediklerini vurgulayan Lord, henüz herhangi bir karar alınmadığını ancak olası bir yaptırım kararının Türk sanayisini sert bir şekilde etkileyeceğini belirtti.

 

 

Ellen Lord, "Gerçekten yapmak istediğimiz bu değil" dedi.

YORUMLAR 47
  • kemal 4 yıl önce Şikayet Et
    ne yaparsalar yapsınlar s400 zü alacağız nokta
    Cevapla
  • Vatan candır 4 yıl önce Şikayet Et
    Tam bağımsız Türkiye için sonuna kadar devam açlıktan ölmeyiz ölümüne devam
    Cevapla
  • alpler 4 yıl önce Şikayet Et
    Uyuşturucu satanlarda terörist ilan edilmelidir, ve terör örgütü.insanları öldüren bu teröristlerde müebbet hapis cezasına çarptırılmalıdır. lütfen medya bunu dikkate al.
    Cevapla
  • Mehmet57 4 yıl önce Şikayet Et
    Daha iyi olur yuzde yetmisten uuzde yuz yerli savunma sanayini kurdutursunuz bize sihalari vermedinizde noldu simdi kendimiz yapip hemde satip para kazaniyoruz
    Cevapla
  • Plzs 18 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne yaptınız bee, çocuklarımız korktu Foto'dan...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kamuda yeni dönem! Erdoğan detayları paylaştı! Fahiş fiyat açıklaması: Çalışmalar başladı
TÜİK son verileri paylaştı! Hangi ilin nüfusu ne kadar oldu...