AB'nin Türkiye'ye karşı Doğu Akdeniz'deki yaptırım planı ortaya çıktı

Avrupa Birliği'nin, Doğu Akdeniz'deki sondaj faaliyetleri nedeniyle Türkiye ile Gümrük Birliği görüşmelerini askıya alabileceği belirtildi.

AB'nin Türkiye'ye karşı Doğu Akdeniz'deki yaptırım planı ortaya çıktı
AB'nin Türkiye'ye karşı Doğu Akdeniz'deki yaptırım planı ortaya çıktı
GİRİŞ 18.06.2019 12:52 GÜNCELLEME 18.06.2019 12:52
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Bloomberg'in bildiri taslağına dayandırdığı haberinde, AB hükümetlerinin Gümrük Birliği'nin modernizasyonuna dair Türkiye ile yapacağı görüşmeleri dondurmaya konusunda karar verdiği belirtildi.

 

 

Taslakta ayrıca sondaj faaliyetlerinin devam etmesi halinde gerilimin artabileceğinin sinyali verildi, "AB, Kıbrıs ile tam dayanışma içinde ve uygun bir şekilde cevap vermeye hazırdır" ifadeleri kullanıldı.

TASLAĞIN ONAYLANMASI BEKLENİYOR

 

 

Taslakta, AB ile Türkiye arasındaki üyelik görüşmelerinin de durakladığı hatırlatıldı. Taslağın, AB Dışişleri Bakanları tarafından onaylanması bekleniyor.

ÇİPRAS TEHDİT ETMİŞTİ

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, pazar günü bir açıklama yaparak Türkiye'nin sondaj faaliyetlerine karşılık AB’den yaptırım talep edebileceklerini söylemişti.

TÜRKİYE İLE RUMLAR ARASINDAKİ GERİLİM

Türkiye ve Kıbrıs Rum Kesimi arasında Doğu Akdeniz'deki doğalgaz kaynaklarının paylaşımı konusunda uzun süredir anlaşmazlık yaşanıyor.

Kıbrıs, bölgenin kendi karasuları içinde olduğunu iddia ederek sondaj faaliyetlerinin egemenlik haklarını çiğnendiğini savunuyor. Türkiye ise aksini öne sürüyor ve sondaj gemisiyle arama çalışmalarına devam ediyor.

YORUMLAR 36
  • Yasin 4 yıl önce Şikayet Et
    Gümrük birliği Tansu Çillerle başlayan, tarihimizde bize atılmış en büyük kazık.Hep Ab lehine bir anlaşma.Bize 1 faydası olduysa, onlara 10 faydası oldu.Blöf yapiyorlar, onlarda biliyorlar, anlaşma bozulursa Türkiyeye müthiş bir iyilik yapacaklarını.Keşke uygulasalar....
    Cevapla
  • Demir Ersoy 4 yıl önce Şikayet Et
    Evet ABD si AB si vel hasıl hepi bir oldu yeni bir haçlı seferi başlattılar Türkiye ye karşı çok uyanık olmalıyız çok silah geliştirmeliyiz topraklarımız boş durmamalı sürekli ekilmeli eskisi gibi köylünün ambarı olmalı dolu yedekte durmalı artık İran ve Türkiye ye karşı birleştiler gizli bir şey yok içerdeki işbirlikçilerine dikkat etmeli bizi içer den oymaya çalışacaklar
    Cevapla
  • Son paragraf 4 yıl önce Şikayet Et
    Kıbrıs değil Güney Kıbrıs Rum kesimi
    Cevapla
  • Avrupa’ya göç 4 yıl önce Şikayet Et
    Salın bizi Avrupa’ya gidelim diyor Suriyeliler bırakınız gitsinler
    Cevapla
  • Trlk 4 yıl önce Şikayet Et
    Salın surıyelılerı avrupaya anlasmayı ıptal edın bu yüzsüz avrupaya anladıgı dılden davranmadıkca akıllanmaz bunlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazze'deki zulüm Batı'yı İslam'a yönlendirdi: Avrupa'da on binlerce kişi Müslüman oldu!
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat