Yunan basını: Yunanistan bu savaşı kaybediyor

Yunan basını, ülkenin Türkiye'den yaptığı çipura ve levrek ithalatının yıldan yıla katlanarak arttığını yazdı. Türkiye'den yapılan ithalatı ve Yunanistan üzerinden Avrupa pazarına ulaşımı sağlayan Yunan şirketlerin, bir dönem Yunan üreticilere sağladığı dağıtım ağını ve aynı kamyonları kullandığı aktarıldı. Bu durum ise Yunan basınına "Yunanistan çipura savaşını kaybediyor" başlığını attırdı.

Yunan basını: Yunanistan bu savaşı kaybediyor
Yunan basını: Yunanistan bu savaşı kaybediyor
GİRİŞ 18.06.2019 16:14 GÜNCELLEME 18.06.2019 16:14
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Yunanistan basınında, ülkenin ithalat ve ihracat dengesiyle ilgili olarak, ''Yunanistan, çipura savaşını kaybediyor'' başlıklı bir haber kaleme alındı.

 

Kathimerini gazetesinde yayımlanan imzalı bir haberde, Yunanistan'ın, Türkiye'den Avrupa pazarına uzanan balık ihracatında geçiş yolu olarak kullanıldığı belirtildi. Söz konusu haberde, Yunanistan'ın Türkiye’den yaptığı çipura ve levrek ithalatına ilişkin rakamlara yer verildi.

Yunanistan'ın 2018 yılında 10 bin 687 ton çipura ve levrek ithalatı yaptığı bilgisi aktarılırken, bu rakamların 2017 yılının neredeyse iki katı olduğu bildirildi.

 

2019 yılının ilk iki ayında Türkiye'den yapılan ithalatın yüzde 40 artış gösterdiğinin altı çizilen haberde, sektörün uzmanlarının bu yıl 15 bin tonluk ithalat ile bir rekor beklediği belirtildi. Beklentilerin aktarıldığı bölümde, söz konusu 15 bin tonluk ithalatın yüzde 90 ilâ 95 oranında Avrupa ülkelerine devam edeceğinin öngörüldüğü yazıldı.

Haberde, Türkiye’den yapılan ithalatın ve bu ürünlerin Avrupa pazarına ulaştırılmasının, Yunan üreticilerin zararına yol açtığı aktarıldı. İthalatı gerçekleştiren Yunan şirketlerin, bir dönem Yunan üreticilerin müşterilerine ulaşmalarını sağlayan aynı dağıtım ağı ve kamyonlarla gerçekleştirildiği belirtildi.

YORUMLAR 5
  • YasinBaba 4 yıl önce Şikayet Et
    Yunanlar tembel bir millet
    Cevapla
  • Türk Vatandaşı 4 yıl önce Şikayet Et
    Daha durun bunlar iyi günleriniz.
    Cevapla
  • Aslı 4 yıl önce Şikayet Et
    Asıl kaybeden biziz Türkiye halkı!!! Tuttuğumuz balığı kendi halkımız yiyemiyor.. çoğunluğu döviz kurunun yüksekliğinden dolayı ihraç ediliyor az bir kısmı ise ateş pahasına yurt içindeki tezgahlara veriliyor. Ülkemizin 3 yanı denizlerle çevrili olmasına rağmen ülkemizde balık yiyemiyoruz.. yıl 2013 semt pazarında palamutun tanesini 2TLden alıyordum. Yıl 2019 palamutun tanesi 18TLden başlıyor.. bu fiyat karşılaştırması bütün balıklar için geçerlidir.. ülkemizde üretilen ürünlerin hepsi ihraç edildikçe bize o ürünleri tüketmek HARAM..!!
    Cevapla
  • yani 4 yıl önce Şikayet Et
    siz baştan kokmuşsunuz....
    Cevapla
  • dadaş35 4 yıl önce Şikayet Et
    Ulen acınızdan geberiyorsunuz daha hele düşmanlık peşindesiniz adam olun sizde kazanın bizde kazanalım düşmanlık size zarar verecek.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Muhsin Yazıcıoğlu ile Ümit Özdağ'ın açıklamaları gündem oldu! Hangisi Türk milliyetçisi?
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var