Irak resti çekti! Onayımız olmadan hareket edemezler

Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, Irak hükümetiyle anlaşma yapmadan veya hükümetin onayı olmadan herhangi bir yabancı gücün ülke topraklarında faaliyet göstermesinin yasak olduğunu belirtti.

Irak resti çekti! Onayımız olmadan hareket edemezler
Irak resti çekti! Onayımız olmadan hareket edemezler
GİRİŞ 19.06.2019 11:02 GÜNCELLEME 19.06.2019 11:02
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Abdulmehdi, yazılı açıklamasında, ülkenin geçmişte işgal edildiğini, karmaşık iç ve dış savaşa tanık olduğunu ve ordunun lağvedilmesi gibi olaylarla karşı karşıya kalındığını, Irak topraklarının devletin iradesi dışında başka güçler ve ülkelere saldırı sahası olarak kullanıldığını kaydetti.

 

 

Bunların üzerine Başkomutan sıfatıyla bir takım askeri kararlar alındığını aktaran Abdulmehdi, "Irak hükümetiyle anlaşma veya hükümetin onayı olmadan herhangi bir yabancı gücün ülke topraklarında faaliyet göstermesi ya da hareket etmesi yasak. Komşu, bölge ve başka herhangi bir ülkenin Irak'ta varlığına ve herhangi bir tarafa karşı bulunmasına hükümetin onayı olmadan izin verilemez." ifadelerini kullandı.

Irak silahlı kuvvetleri dışında herhangi Iraklı ya da yabancı askeri bir gücün faaliyetlerine de izin verilmeyeceğini belirten Abdulmehdi, "Irak silahlı kuvvetleri kapsamında faaliyet gösteren herhangi askeri gücün Başkomutan (Adil Abdulmehdi) onayı olmadan hareket etmesi, operasyonlar düzenlemesi ve askeri sanayi merkezi bulundurması yasak." açıklamasında bulundu.

 

 

Abdulmehdi, söz konusu kararların, ülkede güvenlik anlamında tam kontrolü elde etmek, DEAŞ terörüyle mücadeleyi sürdürmek ve ülke güvenliğiyle halkın bağımsızlığının sağlanması için alındığını kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 23
  • orhan 4 yıl önce Şikayet Et
    aslan parçasına bak heleeeee... oradan biri höt dese senin ne diyeceğini biliyoruz biz. onun için otur oturduğun yerde...
    Cevapla
  • Çıtak 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunun anlamı şu olsa gerek 35 yıldır ırak topraklarından Türkiyeye saldırı emrini siz veriyosunuz savaş açtınız hani sizin topraklarya bize düşen de açılan savaşa karşı savaş açıp ırakı yani aslında bizim olanı geri almak
    Cevapla
  • emin 4 yıl önce Şikayet Et
    atı alan üsküdarı geçti
    Cevapla
  • Sakaryalı 4 yıl önce Şikayet Et
    Tutmayın küçük enişteyi
    Cevapla
  • Çavuş 4 yıl önce Şikayet Et
    Bize kimsenin söz söyleme lüksü olamaz kendi içindeki terör yuvalarını temizle ondan sonra konuş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Atatürk ve Erdoğan'a hakaret eden DEM Partili gözaltına alındı
Çimler yer altına girdi! Kullanılan teknoloji şaşkınlık yarattı