Mursi'nin ölümü ile ilgili skandal iddia! 20 dakika sürdü

Independent'ın haberine göre, "Mursi'nin mahkeme salonunda baygınlık geçirdikten sonra, arkadaşlarının yardım çağrılarına rağmen 20 dakikadan fazla bir süre ilk müdahale yapılmadan yerde bekletilerek ölüme terk edildiği" iddia edildi.

Mursi'nin ölümü ile ilgili skandal iddia! 20 dakika sürdü
Mursi'nin ölümü ile ilgili skandal iddia! 20 dakika sürdü
GİRİŞ 19.06.2019 13:38 GÜNCELLEME 19.06.2019 13:38
Bu Habere 120 Yorum Yapılmış

Mısır'ın demokratik yollarla seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi'nin darbeci Sisi'nin mahkemesinde kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmesinin ardından konu ile ilgili tartışmalar devam ediyor.

 

 

Independent'ın haberine göre, Mursi mahkeme salonunda baygınlık geçirdikten sonra, arkadaşlarının yardım çağrılarına rağmen 20 dakikadan fazla uzun bir süre müdahale yapılmadan yerde bekletilerek ölüme terk edildiği iddia edildi.

Babası ve kardeşi Mursi ile birlikte yargılanan Abdullah el Haddad, tanıkların kendisine Mursi yere düştükten sonra 20 dakika kadar kimsenin hiç bir şey yapmadığını söylediğini aktardı.

 

 

Haddad, görgü tanıklarının ifadelerine dayanarak yaptığı açıklamasında "Düşüşünü ilk fark edenler diğer mahkumlardı ve bağırmaya başladılar. Hekimlerden bazıları, gardiyanlardan ona ilk yardım uygulayabilmek için izin istediyse de 20 dakikada fazla bir süre müdahale yapılmadan yerde bekletildi. Onu ihmal etmeleri kasıtlıydı. Gardiyanların, tutukluların bağırmasından sonra yaptıkları ilk şey, aile üyelerini mahkemeden çıkartmaktı" dedi. Haddad, ayrıca, babasının tutuklanmasından bu yana 4 kalp krizi geçirdiğini fakat rejimin kalp ameliyatına izin vermediğini de ifade etti. 

İsmini açıklamak istemeyen bir aktivistin aktardığına göre, "Mursi konuşmayı kestikten sonra bilincini yitirdi ve kafesin içerisindekiler yaklaşık 10 dakika boyunca onun yardıma ihtiyacı olduğunu bağırarak kafesi yumrukladılar."

Diyabet, hipertansiyon ve karaciğer hastalığı olduğu bilinen Muhammed Mursi'ye baygınlık geçirdikten sonra müdahalenin kasıtlı olarak geciktirilmesi, Mursi'nin öldürüldüğü iddialarını daha da güçlendirdi.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 120
  • MEHMET SOYKAN 4 yıl önce Şikayet Et
    Öncelikle rabbim şehadetini kabul eylesin.Mekanı cennet olsun Peygamber efendimize komşu eylesin.altta arkadaş diyorki cumhurbaşkanımız hariç hiç kimsenin gııkı çıkmadı.mürsi rahmetli olmadan önce kaç defa gıkı çıktı cumhurbaşkanının.siyaset yapmayın adamı mısır hapishanelerinde çürüttüler hiç bir müslüman liderinden bir tek cümle duymadık.zaten müslüman liderler olsa hapiste olmazdı.allah gani gani rahmet etsin.
    Cevapla
  • Aydın 4 yıl önce Şikayet Et
    Tam bir yalancısın Başkan Erdoğan ilk gün den beri bağırıyor. Mısırla ilişkiler bile en asgari düzeyde. Nasıl müslümansiniz kolayca yalan söylüyorsunuz. Müslüm değilseniz normal zaten ...
    Cevapla
  • vatandaş. 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok acı ve düşündürücü yazık çok yazık bu adam devlet bşk olmuş adam bu ne rezillik kepazelik Mısır bizim Menderes dönemini yaşıyorlar tarih hepsini yargılar.....
    Cevapla
  • ihsan 4 yıl önce Şikayet Et
    kendilerine hür dünya diyenlerin canı cehenneme zalimler
    Cevapla
  • Abdullah Hân Birkul 4 yıl önce Şikayet Et
    Yaşasın zalimler için cehennem.
    Cevapla
  • cerrah 4 yıl önce Şikayet Et
    müslüman bir lider katledildi bizde yüzde 99 u müslümsn bir ülkeyiz sayın cumhurbaşkanı hariç kimsenin gıkı çıkmadı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama