Bomba bir açıklama daha! 'Çarpıcı benzerlik taşıyor'

ABD Deniz Kuvvetlerinden patlayıcı uzmanı bir komutan, geçen hafta Umman Körfezi'nde saldırıya uğrayan iki tankerden Japonlara ait olanına yönelik kullanılan yapışkan mayının İran'a ait mayınlarla "çarpıcı bir benzerlik taşıdığını" ileri sürdü.

Bomba bir açıklama daha! 'Çarpıcı benzerlik taşıyor'
Bomba bir açıklama daha! 'Çarpıcı benzerlik taşıyor'
GİRİŞ 20.06.2019 02:52 GÜNCELLEME 20.06.2019 04:37
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

ABD Donanması 5. Filosu'ndan patlayıcı uzmanı komutan Sean Kido, ABD  Donanması'nın 5. Filo üssünde basına yaptığı açıklamada, söz konusu saldırıda  kullanılan mayınların, İran ordusunun askeri geçit töreninde kullanılan  mayınlarla benzerlik gösterdiğini söyledi.

 

 

"Kokuka Courageous" isimli petrol tankerini işleten Japon şirketin  yöneticisinin, saldırı öncesi mürettebatın "uçan cisimler" gördüğünü ileri  sürdüğüne ilişkin iddialarının aksine, Kido, bu tankere verilen hasarın "gemiye çarpan yabancı bir uçan cisimle" tutarlı olmadığını iddia etti.

"ÇARPICI BİR BENZERLİK GÖSTERİYOR"

 

 

Kido, "Kullanılan yapışkan mayın, İran askeri geçitlerinde sergilenen mayınlarla çarpıcı bir benzerlik gösteriyor." dedi. 

Donanma müfettişlerinin, saldırıdan sonra geminin bir tarafından bir  el izi ve parmak izleri aldıklarını sözlerine ekleyen Kido'nun açıklaması  sırasında basına, yetkililerin gemiden kanıt niteliğinde topladığı enkaz  parçaları gösterildi.

Umman Körfezi'ndeki 2 tankere yönelik saldırı

Umman Körfezi'nde geçen hafta iki büyük petrol tankerinde patlamalar olmuştu. Tankerlerdeki 44 kişilik mürettebat İran arama kurtarma ekipleri tarafından kurtarılarak, İran'ın Hürmüzgan eyaletine bağlı Cask Limanı'na  nakledilmişti.

Japonya Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanı Seko Hiroşige, Japonya'ya  yük taşıyan iki petrol tankerinin Hürmüz Boğazı yakınlarında saldırıya uğradığını  duyurmuştu. Tankerlerden birinin Japonya, diğerinin ise Norveç'e ait olduğu  belirtilmişti.

Öte yandan, "Kokuka Courageous" isimli petrol tankerini işleten  şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Yutaka Katada, saldırı öncesinde mürettebatın  havada uçuşan cisimler gördüğünü ve yakınlarda İran donanmasına ait gemi tespit  edildiğini öne sürmüştü.

Saldırılar, Japonya Başbakanı Abe Şinzo'nun İran ile ABD arasındaki  gerginliğin azaltılması ve Orta Doğu'da istikrarın sağlanması için Tahran'ı  ziyaret ettiği sırada yapılmıştı.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, "Elimizdeki istihbari bilgilere,  saldırıyı düzenlemek için kullanılan silahlara ve profesyonelliğe baktığımızda  İran'ın sorumlu olduğunu görüyoruz." açıklamasında bulunmuştu.

ABD Merkez  Kuvvetler (CENTCOM) Komutanlığı da İran Devrim Muhafızları Ordusuna ait bir  devriye botunun Umman Körfezi'nde saldırıya uğrayan tankerlerden birinden  patlamamış mayınları topladığı iddiasına ilişkin görüntüleri yayımlamıştı.

Saldırıların Abe'nin İran ile diplomasi girişimlerini hedef aldığını  söyleyen İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ise tanker saldırılarıyla  ilgili ABD'yi "sabotaj diplomasisi" izlemekle suçlamıştı.

YORUMLAR 58
  • EBRAR 4 yıl önce Şikayet Et
    Yalan üstüne yalan sıralayın kimse size inanmaz bunu siz kendiniz yaptınız hani Saddam ın da atom bombası vardı ne oldu sonu yalan çıktı.
    Cevapla
  • mahoni 4 yıl önce Şikayet Et
    ırakı işğal içinde add nin siyahi generali (köpegi)kameraların karşısında kimyasal silahları göstermişti noldu uyu müslümaan uyu Allah zulum etmez kendi istemedikce şu anda ana muhalefet de parti yetkilisi abd işgal edecek bizde bakacagız derken salonda alkış tufanı kopuyorsa kiii hala partide görevde o parti bu ülkede ikinci ise abd ye kızmıyoruz içimizi temizlemedikce ..............................
    Cevapla
  • cecen 4 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle holuwod kurgusu koca bi yalan
    Cevapla
  • reşat 4 yıl önce Şikayet Et
    tabi tabi biz de yedik
    Cevapla
  • TÜRK 4 yıl önce Şikayet Et
    O MAYINLAR amerikan yapımı değilsi gelin yanıma.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tanju Özcan'dan, Mansur Yavaş itirafı! Emeklilere verdiği vaadi tutmadığı ortaya çıktı
Nissan Qashqai baştan aşağı yenilendi!