ABD Senatosu'ndan Suudi Arabistan kararı!

ABD Senatosu, Trump yönetiminin Suudi Arabistan'a yapmayı planladığı silah satışını engelleyecek yasa tasarısını kabul etti..

ABD Senatosu'ndan Suudi Arabistan kararı!
ABD Senatosu'ndan Suudi Arabistan kararı!
GİRİŞ 20.06.2019 19:27 GÜNCELLEME 20.06.2019 20:50
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Senato'daki oylamada 45 "hayır" oyuna karşılık 53 "evet" oyuyla geçen tasarıya, hem Demokrat hem de Cumhuriyetçi senatörlerin destek vermesi dikkati çekti.

BAZI SENATÖRLERDEN KAŞIKÇI VURGUSU: SUUDİ YÖNETİMİ BUNDAN SORUMLU TUTULMALI

Bazı senatörler tarafından oylama öncesi yapılan açıklamalarda, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul'daki Suudi Başkonsolosluğunda öldürülmesinin göz önünde bulundurulacağı ve Suudi yönetiminin bundan sorumlu tutulması gerektiği belirtildi.

Trump, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirliği (BAE) gibi bazı ülkelere 22 ayrı silah satışı için Kongre onayını "bypass" eden acil durum yetkisini kullanma kararı almıştı.

Bu karar, Kogrenin her iki kanadı Temsilciler Meclisi ve Senato tarafından tepkiyle karşılanmıştı.

Öte yandan, nisan ayında ABD Kongresinden geçen benzer bir yasa tasarısı Trump tarafından veto edilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 25
  • Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu suudlar her türlü yalakalığı yapmasına rağmen bu kafir topluluğuna halen de yaranamıyor!! yakın gelecekte abd ye yakın olmanın acısını en iyi şekilde hissedecekler. ve yahudik bankalarına yüksek faizle yığdıkları paraları kedilerini kurtaracak mı? göreceğiz
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ın vadettiği zenginliklerine sahip Suudi Arabistan "son model arabalar, altından kulozet takımlarına defi hacetlerde" el altından İsraille onla bunla aşna fişna ilişkiler kurdular. Ortadoğuda "MÜSLÜMANI MÜSLÜMANA KIRDIRMA PROJESİNİN" bir parçası oldular. Kendilerine düşman bellettirilen İran ın başı belaya girsin diye "Irak, Suriye, Türkiye ve İRAN üzerinde kurulacak bir Kürdistan'a evet dediler. Dolaylı olarak ; "21nci yüzyıl Anadolu'nun ve Ortadoğu'nun Hristiyanlaştırılması yüzyılı olacak diyen Vatikana ve aynı ırkdan oldukları açıklanan Kürtleri kullanan İsrailin "Vadedilmiş toprakları işgali için uygun zemin" yarattılar
    Cevapla
  • Murat 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir oyana bir buyana! Hallo USA iyimisiniz? Trump yanlis!!?
    Cevapla
  • hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    salman ı biraz daha sağacaklar.
    Cevapla
  • ihsan 4 yıl önce Şikayet Et
    hadi trump sen oyna
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: İstanbul dahil 45 il için sarı kodlu uyarı! Şiddetli olacak
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!