PKK'nın yeni stratejisi! Ekili alan kalmayacak

Suriye’de Esed yönetimi ve PKK terör örgütü sabotajları sonucu 103 bin dönüm ekili alan kül oldu. İdlib, Hama kırsalı, Haseke, Deyrizor, Rakka ve Münbiç bölgelerinde hasat vakti yakılan araziler sebebiyle çiftçiler 60 milyar Suriye lirası (yaklaşık 100 milyon dolar) zarara uğradı.

GİRİŞ 21.06.2019 05:48 GÜNCELLEME 21.06.2019 11:46
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

İki aylık zaman diliminde Esed rejimi havadan kundaklamalarla 43 bin dönüm ekili alanı yakarken, PKK da 60 bin dönüm ekini ateşe verdi. İdlib Mahalli Meclisi tarafından hazırlanan hasar raporunda, arpa ve buğday tarlalarının yanı sıra zeytin, fıstık, mısır, kimyon ve mercimek tarlalarının da büyük oranda yakıldığı belirtildi.

 

 

EKİLİ ALAN KALMADI

İdlib Mahalli Meclis Sözcüsü Selim Hudur, kundaklamalara dair şu bilgileri verdi: “Suriye’nin tahıl deposu olarak bilinen Sahlel Gab mıntıkasında ekili tahılın yüzde 70'i yakıldı. Yalnızca İdlib ve Hama kırsalında tespit edilen maddi zarar 2.5 milyar Suriye Lirası. Maaret el Numan, Kefer Secne, Ker Saah, Has, Maar Zeyta, Maaret Harme, Şeyh Mustafa, El Nakıyr, Termila, Han Şeyhun, Heyş, Temenia, Morek, Kefer Zeyta ve Latamnia başta olmak üzere 22 yerleşim biriminde tarlalarımız yakıldı. Ekili alanlara dönük saldırılar son bulmuş değil. Bu yöntem İsrail’den kopya edilen açlıkla terbiye yöntemidir. Siyonist devletin Filistinli kardeşlerimize uyguladığı ekin yakma zulmünü, Esed ve PKK da mazlum siviller üzerinde tatbik ediyor.”

 

 

PKK'NIN YENİ STRATEJİSİ

Haseke, Rakka ve Deyrizor’da 60 bin dönüm ekili alanın yakıldığını anlatan Tel Abyat Meclis Başkanı Ekrem Dede, PKK’nın “Hüseyin Ahmed Dehdi” isimli bir teröristi bunun için görevlendirdiğini, PKK kundaklamalarıyla oluşan maddi zararın da 3 milyar Suriye lirasını aştığını söyledi. Rakka Mahalli Meclis Azası Ali Hadid ise yakılan arazilerin Arab ve Türkmenlere ait olduğunu kaydederken, ABD destekli örgütün yeni stratejisinin, tarlalarını yakarak Rakka, Deyrizor, Münbiç ve Haseke’de kalan son sivilleri de buralardan kaçırmak olduğunu ifade etti.

Yeni Şafak

YORUMLAR 27
  • Aslan 4 yıl önce Şikayet Et
    S400 geldikten kuruldan sonra oralara girilcrk ve hep temizlencek . Az sabir
    Cevapla
  • Fikri 4 yıl önce Şikayet Et
    Şeytanın uşakları bunlar bunlara oy verenlerin dini de kalmaz boşuna tavuğun yem yemesi gibi namaz kıldık sanılmasın. Kişi sevdiği ile beraberdir her yerde ahirettede. Tabii inanana. Adamın ekmeğine sırtlan bile böylesini yapmazdı. Zayıf olanı yer giderdi sırtlandan aşağılık mahluk müsveddesi
    Cevapla
  • petrolcu 4 yıl önce Şikayet Et
    alma mazlumun âhını çıkar âheste âheste. imtihan dünyasındayız, Allah bu dünyada belki o hainlere cezasını vermez ama, cehennemde cıyak cıyak ebedî cezalandırır, hem de onları orada unutun, azâbı doyasıya yaşasınlar buyurur.
    Cevapla
  • bozkurt 4 yıl önce Şikayet Et
    Pkk. Barzaniden besleniyor. Gıda amborgosu. Uygulayın
    Cevapla
  • Suriyeselçuklusu 4 yıl önce Şikayet Et
    Akıllarınca halkı bastırmaya çalışıyorlar.Bunu kendilerine karşı olanlara bir mücadele şekli olarak gerçekleştiriyorlar.Fakat şunu unutmamak ta lazım ki aslında kendilerine karşı olan yerel halkı sindirmeden de öte aç ve susuz bırakarak ileride kıtlığın basgöstermesi ihtimal bu bölgelerdeki yerel halkı göçe zorlamak için atılan bir başka adım olarak ta görebiliriz.Tehdide karşı bulunduğu bölgeleri terk etmeyen halka karşı başka bir göçe zorlama şekli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merak edilen 5 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…