Mursi'nin oğlu: Babamı Sisi yönetimi öldürdü

Muhammed Mursi'nin oğlu Abdullah Mursi, babasını Sisi yönetiminin öldürdüğünü ifade etti.

Mursi'nin oğlu: Babamı Sisi yönetimi öldürdü
Mursi'nin oğlu: Babamı Sisi yönetimi öldürdü
GİRİŞ 23.06.2019 22:38 GÜNCELLEME 23.06.2019 22:44
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Muhammed Mursi'nin oğlu Abdullah Mursi, babasını Sisi yönetiminin öldürdüğünü ifade etti.

 

 

Mursi'nin oğlu Abdullah Mursi, geçtiğimiz gün Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, babasını Sisi yönetiminin öldürdüğünü dile getirdi.

Abdullah Mursi, darbeyle işbaşına gelen Abdulfettah el Sisi ve İçişleri Bakanları Mahmud Tevfik ve Mecdi Abdulgaffar'ı babasının ölümünden sorumlu tuttu. Mursi aynı zamanda hakimlerden Şirin Fehmi, Şaban el Şami ve Ahmed Sabri, Başsavcı Nabil Sadek ve istihbarat servisi başkanı Abbas Kamil'i de işaret etti.

 

 

Mursi’nin beş çocuğundan en küçüğü Abdullah Mursi Ekim ayında yaptığı açıklamada, hipertansiyon ve diyabet hastası babasının tedavisine izin verilmediğini ve eski Mısır liderinin tek kişilik bir hücrede tutulduğunu açıklamıştı.

Abdullah Mursi Amerikan Washington Post gazetesinde yayımlanan bir makalesinde de Mısır yetkililerinin Mursi’nin tedavisine “kasıtlı olarak” izin vermediklerini belirterek Mısırlı yetkililerin, “babasının mümkün olan en kısa sürede doğal yollardan ölümünü” istediklerini savunmuştu.

Mısır devlet televizyonu, yargılandığı casusluk davası kapsamında yapılan duruşmada yere yığıldıktan kısa süre sonra hayatını kaybeden eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin ölüm nedenini kalp krizi olarak açıklamıştı.

Mısır’ın seçim yoluyla göreve gelen ilk Cumhurbaşkanı olarak bilinen Mursi, 2013’ün Temmuz ayında askeri darbeyle devrildiğinden bu yana cezaevindeydi. Mursi’nin söz konusu duruşmada hakim karşısında konuşmaya başladıktan beş dakika kadar sonra baygınlık geçirdiği, hastaneye kaldırıldıktan kısa süre sonra da hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

YORUMLAR 7
  • bülent 4 yıl önce Şikayet Et
    tek babanı mı? kaç bin kişiyi kimbilir
    Cevapla
  • sami 4 yıl önce Şikayet Et
    zalimlere lanet olsun
    Cevapla
  • selam 4 yıl önce Şikayet Et
    sisi denen adamlar sivil halkın üzerine silah sıkarak ipini büyük şeytana verdi al beni tepe tepe kulan kendini kulandırmasa nemi olur sonu sadam gibi olur
    Cevapla
  • amiiin 4 yıl önce Şikayet Et
    bide bati israille batinin uzantilarini musluman uljelerde lider yapiyorlar darbelerle insallah bizm ulkemiz birdah yssamaz hicbir musluman ulkeside yasamaz budarbeleri bu zalimlerde cezalarini cekerler insallah
    Cevapla
  • Saim çakır 4 yıl önce Şikayet Et
    Muhammet mursi ye bu zulme yapan kafir köpek sisi ve yardımcıları size bu dünyada cehennem gerçek dünya ateşden cehennem olacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu