Yunan basınından Erdoğan'a ağır hakaretler! Atılan başlığa bakın

YSK'nın aldığı kararla tekrarlanan İstanbul seçimini CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu kazandı. 31 Mart seçimlerinde "İstanbul'u fetheden Yunan" manşetleri atan Yunan basını, 23 Haziran sonrası Türkiye ve Erdoğan'a olan nefretini tekrar ortaya koydu. Devletin resmi kurumu dahil Yunan basını, "Sultan'a tokat" "Erdoğan halktan veto yedi" tarzı başlıklarla Erdoğan'a karşı ağır ifadeler kullandı.

Yunan basınından Erdoğan'a ağır hakaretler! Atılan başlığa bakın
Yunan basınından Erdoğan'a ağır hakaretler! Atılan başlığa bakın
GİRİŞ 24.06.2019 13:32 GÜNCELLEME 24.06.2019 15:17
Bu Habere 221 Yorum Yapılmış

Haber7 / Dış Haberler Servisi

İstanbul'da 23 Haziran'da yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini Millet İttifakı adayı CHP'li Ekrem İmamoğlu kazandı. 31 Mart'ta "İstanbul'u fetheden Yunan" manşetleri atan Yunan basını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için küstah ifadeler kullandı.

 

 

ERDOĞAN DÜŞMANLIĞININ GÖZLERİNİ NASIL DÖNDÜRDÜĞÜNÜN İTİRAFI GİBİ SÖZLER

Yunanistan devlet televizyonu ERT, ikinci kez yapılan seçimlerde Ekrem İmamoğlu'nun kesin şekilde kazandığını ve başarısını tekrarladığı yorumuna yer verdi. Kanal ayrıca İmamoğlu'nun Atatürk'ün Cumhuriyet Halk Partisi adayı olduğunu, milliyetçi İYİ Parti ile Kürtlerin siyasi kanadı HDP'nin birbirlerine düşman olmalarına rağmen Erdoğan'a karşı birleşerek CHP adayına destek verdiğini yazdı.

 

 

TA NEA'DAN ERDOĞAN İÇİN ALÇAK MANŞET: SULTAN'A TOKAT

Ülkenin çok tirajlı gazetelerinden Ta Nea seçim sonuçlarını "Sultan'a tokat, İmamoğlu tekrar kazandı" manşetiyle duyurdu. Haberde Erdoğan ve politikalarının bir kez daha demokrat adayı karşısında yenilgiye uğradığı, Ekrem İmamoğlu'nun pazar günü yapılan seçimleri rakibi Binali Yıldırım'a karşı çok büyük bir farkla kazandığını belirtildi.

"İMAMOĞLU'NDAN TERTEMİZ GALİBİYET"

Ethnos Gazetesi ise attığı başlıkta "İmamoğlu İstanbul'da tertemiz bir galibiyet kazandı" dedi. Haberde CHP adayı Ekrem İmamoğlu'nun Türkiye'nin en büyük şehrinde büyük bir galibiyet elde ettiğini ve Türk medyasının dahi halkın sabaha kadar süren coşkusuna karşı irkildiği ifade edildi. Bunun yanında muhalif gazetelerin Türkiye'deki siyasi arenanın değişmeye başladığını yazdığı belirtildi.

YUNANİSTAN DEVLET AJANSI'NDAN SKANDAL MANŞET

Devlet kurumu Atina Haber Ajansı ise Türk muhalefetinin Erdoğan'a önemli bir mağlubiyet yaşattığını ve İmamoğlu'nun ikinci kez seçimlerden zaferle ayrıldığını aktardı. Ajans bunun yanında merkez sağda duran ve İslami değerleri ön plana çıkaran AK Parti'nin politikalarının artık "halk tarafından kabul görmediği" yorumunu yaptı.

AVRUPA BASINIYLA AĞIZ BİRLİĞİ

Kathi Merini, "Seçim sonuçları Erdoğan için büyük bir darbe oldu. Yabancı medyaya göre İmamoğlu'nun zaferi Erdoğan'ın yenilmezlik imajını tartışmaya açtı" ifadelerine yer verdi.

İstanbul seçimlerinin hükümet politikaları için bir referandum ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve iktidar partisi için kesin bir test niteliğinde olduğunu ifade eden gazetenin, Avrupa basınının dilini kullandığı gözlerden kaçmadı.

Kathi Merini gazetesi

"SULTAN İÇİN BUMERANG"

Protothema, "Erdoğan İmamoğlu'na Yunan diye hitap etti. Şehri elde tutma mücadelesi, 'Sultan' için bumeranga dönüştü. Erdoğan hukukun kendisine imkan tanıdığı her türlü numarayı kullandı. Erdoğan'ın İmamoğlu'nun zaferini iptal ettirmesi 'çok daha büyük bir yenilgi' ile karşılığını buldu." yorumunu yaptı. 

İSTANBUL'U ÖVERKEN, KİMİN ESERİ OLDUĞUNU UNUTTULAR

Gazete İstanbul'dan "Türkiye'nin en büyük ve binlerce istihdam sağlayan, yeni bir havalimanına sahip şehri" diye bahsederken, "İstanbul Sultan'ın ellerinde kayboldu. Hatta sadece kaybolmadı. İmamoğlu zaferinin kutlandığı vakte kadar yanmış durumdaydı da" gibi skandal ifadeler kullandı.

Protothema

PERVİN BULDAN'IN SÖZLERİNE YER VERDİ

Avgi, Pervin Buldan'ın "Erdoğan'ın, CHP adayı tarafından yenilgiye uğratılması HDP'nin ve Kürtlerin başarısıdır" sözlerine yer vermeyi ihmal etmedi.

Avgi

ERDOĞAN'IN EGEMENLİĞİ SARSILDI

"Erdoğan'ın hükümdarlığı sarsıldı" diyen Kerdos, "İmamoğlu'nun zaferi elbette ki Türkiye'deki siyasi çalkantının sonunu getirmedi. Yine de bu Erdoğan'ın yıllardır süren egemenliğinde bir değişim sinyali olabilir" yorumunu getirdi.

Kerdos

TOPONTIKI

"Türk muhalefeti İstanbul'un kontrolünü ikinci kez kazanarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a acılı bir darbe indirdi. Erdoğan 2003'ten beri başbakanlığı ile beraber ülkenin mutlak yöneticisiydi."

ALITHIA

"Başta Türkiye Cumhurbaşkanı olmak üzere, ikincil olarak Binali Yıldırım ezici bir yenilgi aldı."

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 221
  • ercan00 4 yıl önce Şikayet Et
    zavallı yunanistan devleti sömürge bir devlettir. Bağımsız değildir. Bir de kalkmış konuşuyolar utanmadan. Ar yok, Namusları Yok."
    Cevapla
  • Serpil 4 yıl önce Şikayet Et
    Yunan artıkları paçavralar siz Reisi yalnız mı zannediyorsunuz evelAllah bizler varız Allah bizimledir..
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    İt ürür kervan yürür bundan sonra dahada güzel olacak reis dün bir bu gün iki. makyajları dökülmeye başladı temel görsün cami önünde patlatılan sampanyalari eceli gelen köpek cami duvarına işermiş
    Cevapla
  • Bozkırın Adamı 4 yıl önce Şikayet Et
    İnanan insanlar eninde sonunda kazanacaktır.Kaygıya gerek yok.Sadece vicdanımız bizleri suçlamıyorsa.Tüm inananlara yürekten selamlar.Ömer gibi olalım yeter.
    Cevapla
  • osmanlı 66 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkenin Merhum Atatürk ten sonra gördüğü En büyük lider kuşkusuz büyük devlet adamı sayın Erdoğan dır. Bunu bir dünya kabul ediyor da bizdeki gafiller görmüyor. Sayın Erdoğan a köpek gibi saldırmalarının sebebi başka ne ola kiii.....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi