Avrupa'dan açıklamalar peş peşe geliyor! İmamoğlu için sıraya girdiler

İstanbul seçimini resmi olmayan sonuçlara göre Millet İttifakı'nın adayı Ekrem İmamoğlu'nun kazanmasına Alman ve AB siyasetçilerinden tebrik geldi.

Avrupa'dan açıklamalar peş peşe geliyor! İmamoğlu için sıraya girdiler
Avrupa'dan açıklamalar peş peşe geliyor! İmamoğlu için sıraya girdiler
GİRİŞ 24.06.2019 15:34 GÜNCELLEME 24.06.2019 17:47
Bu Habere 203 Yorum Yapılmış

Almanya'nın Avrupa İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı SPD'li Michael Roth, twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Demokrasinin canlı olduğu Türkiye için ne kadar cesaret verici bir işaret. AB ve Almanya'nın Türklere yüzünü daha güçlü biçimde dönmesi önemli" dedi.

 

 

Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti'nin Hristiyan Demokrat Birlik partili Başbakanı Armin Laschet, İmamoğlu'nu kutladı. Laschet, "İstanbul'un yeni Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na tebrikler! Güçlü sivil topluma ve özgür seçimlerin yapıldığı ülkeye saygı" dedi.

Bavyera Eyalet Meclisi'nin Yeşiller Partili milletvekili Cemal Bozoğlu, İstanbul seçimine ilişkin olarak, "CHP İstanbul teşkilatında kutlama. "Her şey çok güzel olacak" diye bağırıyor" ifadesine yer vererek bir video paylaştı.

 

 

Sol Parti Federal Meclis milletvekili Gökay Akbulut'sa twitter hesabından yaptığı açıklamada, "AKP için çifte yenilgi. İmamoğlu HDP'nin oylarıyla seçimi büyük bir farkla kazandı. Tebrikler İstanbul" dedi.

Bremen Eyalet Meclisi'nin Sol Partili milletvekili Doris Achelwilm, İstanbul seçimine ilişkin, "Erdoğan'ın AKP'si için İstanbul'daki seçim yenilgisi sadece onaylanmış olmakla kalmadı aynı zamanda İmamoğlu ile Yıldırım arasındaki oy farkını katladı. Türkiye'de AKP rejimine direnen herkese tebrikler" ifadesini kullandı.

TÜRKİYE DÜŞMANI CEM: ERDOĞAN KAYBETTİ

Yeşiller milletvekili Cem Özdemir, "Seçimlere itiraz o da yetmeyince seçimlerin tekrarı, tek ses ve tek renk medya, akıl almaz tutuklama ve baskılar ve hatta son koz niyetine çaresizlikten başvurulan Öcalan kartı! Başaramadılar. Erdoğan kaybetti. İstanbul artık muhalefetin ve Ekrem İmamoğlu'nun" dedi.

"YAŞASIN HDP" DİYE MESAJ ATTI

Cizre eski Belediye Başkanı Leyla İmret twitter hesabından yaptığı açıklamada, İmamoğlu'nun seçimi ikinci kez almasını Kürt oylarına borçlu olduğu yorumunu yaptı. İmret, "İmamoğlu Kürt oyları sayesinde ikinci kez İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçildi. Yaşasın HDP" dedi.

AVRUPALI SİYASİLER

Avrupa Parlamentosu Liberal Grup Başkanı ve eski Belçika Başbakanı Guy Verhofstadt: "Türkiye demokratik açıdan yeni bir güne uyanıyor. Avrupa Parlamentosu her zaman demokratik güçlerin yanında durdu. Sonuçlar İstanbul halkının, otoriterliği ve popülizmi kabul etmediğini gösteriyor. Erdoğan’a karşı iki kez ayaklandılar, iki defa demokrasiyi savundular."

Avrupa Parlamentosu Sosyalistler ve Demokratlar Grubu: "İratxe Garcia ve Kati Piri İstanbul Belediye seçimlerini kazanan Ekrem İmamoğlu’na yürekten tebrik ediyor. Bu Türkiye’de demokrasi için büyük bir kazanç."

Avrupa Parlamentosu Liberal Demokratlar Grubu’ndan Hollandalı Parlamenter Marietje Schaake: "Tebrikler Ekrem İmamoğlu. Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisini tebrik etmesine sevindim. Türk halkı için bunun demokratik anlamda bir dönüm noktası olmasını diliyorum."

KATİ PİRİ: TEBRİKLER İMAOĞLU

AB’nin yasama organı Avrupa Parlamentosu’nda Türkiye Raportörü olarak görev yapan Hollandalı Parlamenter Kati Piri, seçim sonuçlarının ardından Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı: Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu için büyük zafer. İstanbul ve Türkiye demokrasisi için harika bir haber. Tebrikler!!!

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 203
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Beylikdüzü başarısı ortada. Vaat ettiği 37 projenin sadece 2 si yapılmış. İstanbul'a yazık oldu.
    Cevapla
  • Kütahya 4 yıl önce Şikayet Et
    sayın İmamoğlu sanmaki Avrupa senin kara gözünü kara kaşını sever dilerim daima Türkiyenin çıkarlarını gözetirsin
    Cevapla
  • recep 4 yıl önce Şikayet Et
    cahiller türkiyede demokrasi yok zannediyorlardı .hem istanbul yerel seçimi ,sizi neden bu kadar ilgilendiriyor. biz londrada, washintonda , vs .. seçimin ne zaman yapıldığını bile bilmez iken . hala burayı konstantinapol mü zannediyorsunuz .
    Cevapla
  • Osman 4 yıl önce Şikayet Et
    Gördünüz mü cebini düşünenler
    Cevapla
  • Aylin 4 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa ve Amerka her zaman ve her dönem türkiye nin muhalefetine destek vererek ağızlarına bi parça bal çalarlar..bizim muhalefet te buna hep inanır...acayip gaza gelir..demokrasi kazandı sanarlar...biz çok güzeliz sanarlar...bir kısır döngünün içindedirler aslında anlamazlar...yine de hayırlı olsun...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama