Trump imzaladı! Hedefte Hamaney de var!

ABD Başkanı Donald Trump, İran'a yeni yaptırımları öngören kararnameyi imzaladı. Yaptırımlar, dini lider Ayetullah Ali Hamaney'i de hedef alıyor...

Trump imzaladı! Hedefte Hamaney de var!
Trump imzaladı! Hedefte Hamaney de var!
GİRİŞ 24.06.2019 18:56 GÜNCELLEME 24.06.2019 20:00
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump, Oval Ofis'te düzenlediği basın toplantısıyla İran'a yönelik yeni yaptırımları açıkladı.

"İHA'MIZIN DÜŞÜRÜLMESİNİN BİR SONUCU!"

İran'ın ABD'ye ait insansız hava aracını (İHA) düşürmesinin ardından söz konusu yaptırımların kaçınılmaz olduğunu ifade eden Trump, şöyle konuştu:

"Pek çok isimle birlikte İran liderini de hedef alan çok güçlü yaptırımlar getiren başkanlık kararnamesini imzalıyorum. Bugünkü adımımız, bir İHA'mızın düşürülmesi de dahil son haftalarda İran rejiminin saldırgan birçok davranışının sonucudur."

"YAPTIRIMLAR HAMANEY'İ DE ETKİLEDİ"

ABD Başkanı, İran'ın hareket tarzındaki asıl sorumluluğun İran lideri Ali Hamaney'de olduğunu, bu sebeple söz konusu yaptırımlardan onun da etkilendiğini ifade etti.

ABD yönetimi Hamaney'in yanı sıra İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun üst düzey bazı isimlerini de yaptırım listesine ekledi.

NE OLMUŞTU?

İran Devrim Muhafızları Ordusu, geçen hafta Umman Körfezi'ne kıyısı olan Hürmüzgan eyaletine bağlı Kuhmubarek kenti sahilinde "İran hava sahasını ihlal eden" ABD Hava Kuvvetlerine ait "RQ-4 Global Hawk" tipi İHA'nın karadan havaya füzeyle vurularak düşürüldüğünü duyurmuştu.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) ise Hürmüz Boğazı üzerinde uçan ABD Hava Kuvvetlerine ait insansız hava aracının İran tarafından düşürüldüğünü doğrulamış ancak söz konusu İHA'nın uluslararası hava sahasında uçarken düşürüldüğünü savunmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 29
  • hakkı 4 yıl önce Şikayet Et
    karşı yaptırımlar uygulanmalı. abd ticari gemiler ingiliz ticari gemiler rahatça seyri sefa yapamamalı ticaret güvensiz hale gelmeli
    Cevapla
  • tersine düşün 4 yıl önce Şikayet Et
    Yani ABD karasularına yakın uluslararası sularda İran donanması dolaşıp havada İHA larini ucursa senin topraklarını goruntulese idi senin ordun ne yapardı mal mal İHA yami bakacak tabiki vurup indirecek bundan doğal ne olabilir önce tahrik et sonra saldır tabi henüz dünya ya saldırı için kendini haklı kabul ettiremedi şimdilik yaptırımlarla yola devam ama bunlar kendini haklı göstermek için kendi gemisinide vurur İran yaptı der
    Cevapla
  • kayra-keskin 4 yıl önce Şikayet Et
    en sonunda bir çok ülke abd'ye saldıracak elbette göreceğiz o günleri
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD’nin Çin’i kuşatmak için askeri açıdan Orta Asya’ya ulaşması neredeyse imkânsız gözüküyor. Çünkü Rusya ve Çin liderliğinde kurulan iki savunma ittifakı; Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ: Çin, Rusya, Kırgızistan, Tacikistan, Kazakistan, Özbekistan) ve Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü (Beyaz Rusya, Ermenistan, Kazakistan, Kırgızistan, Rusya, Tacikistan) Pentagon’u bu bölgeye sokmayacak güce sahip. Bu durumda geriye Çin’i kuşatmak için iki seçenek kalıyor: 1) Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in devrilmesi, 2) Orta Asya bölgesinin enerji geçişine izin vermeyecek şekilde etnik ve mezhep temelinde kaosa sürüklenmesi (SUNNİ-Şİİ Savaşı?)
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    İran'la Türkiye'yi dalaştırmak isteyenler; Eski zamanlarda Türkiye'de biri vurulur daha adamın naaşı sokakta dururken "İran'dan gelen ajanlar vurdu" "İran'daki Türk azınlık baskı altında"vs haberleri vardı boy boy. Şimdide İRAN,RUSYA ve TÜRKİYE birlikteliğini bozmak için 40 dereden 40 su getiriliyor .Aman dikkat!?? Bakın Brzezinski ne diyor? “ Bölgenin jeopolitik eksenini oluşturan Türkiye ve İran’dan birisinin veya her ikisinin birden istikrarsızlaşmasının etnik ve mezhep temelli kaos ortamının bütün Kafkaslar ve Orta Asya’ya yayacağı " Ortadoğudaki ülkelerin "İSRAİLE TEHDİT OLAMAYACAK kantonal şekilde bölünecektir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu