Kerimov'un kızı mal varlıklarını devlete iade etti

Özbekistan'ın eski Cumhurbaşkanı İslam Kerimov'un cezaevinde bulunan büyük kızı Gülnara Kerimova, ülkedeki 1,2 milyar dolarlık yatırımlarının devletin kontrolüne geçtiğini, yurt dışındaki paralarının ülkeye geri getirilmesi için de çaba gösterdiğini belirtti.

Kerimov'un kızı mal varlıklarını devlete iade etti
Kerimov'un kızı mal varlıklarını devlete iade etti
GİRİŞ 25.06.2019 03:27 GÜNCELLEME 25.06.2019 03:28

Taşkent yakınlarındaki bir cezaevinde bulunan Gülnara Kerimova, kızı  İman Kerimova’nın sosyal paylaşım sayfası üzerinden yazılı açıklamada bulundu.  Son dönemde çok değiştiğini ve artık kendisini aklamak için çabalamadığını  kaydeden Kerimova, "Halkımdan, beni anlayan ve saygı duyan tüm insanlardan özür  dilerim." ifadesini kullandı.

 

 

Mülk ve paralarının devlete iadesine ilişkin teklifin ardından iş  birliği yapmaya başladığını ve bu paraların ülkesinin kalkınmasına büyük katkıda  bulunacağına inandığını belirten Kerimova, "Ülkedeki 1,2 milyar dolar değerindeki  yatırımlarım çoktan kendi kontrolümden çıkarak devlet bütçesi için çalışıyor. İsviçre’de dondurulan hesabımdaki paralar ise sadece benim halledebileceğim bir  iş değil. Bu paralara diğer ülkeler de talip oluyor. Ben ve avukatım, 131 milyon  dolar değerindeki paranın geri getirilmesi için elimizden geleni yapıyoruz. 555  milyon dolarlık para için de çabalarımıza başlamış bulunuyoruz." dedi.
 
Kerimova, ayrıca sağlık sorunlarından dolayı ameliyat edilmesi  gerektiğini ve başvuruda bulunduğu Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'in hoşgörüsünü  beklediğini vurguladı.
 
Gülnara Kerimova, ülkesi için hizmet etmeye hazır olduğunu da  sözlerine ekledi.
 
Özbek mahkemesi tarafından aralık 2017'de yolsuzluk, rüşvet,  dolandırıcılık, ticaret ve gümrük kurallarını ihlal etme ve diğer suçlamalardan  10 yıl hapse mahkum edilen Gülnara Kerimova’nın ceza süresi, haksız elde ettiği  gelirleri ve devlete verdiği maddi zararı geri ödemeyi kabul etmesiyle Temmuz  2018'de 5 yıla indirilmiş ve kendisine ev hapsi cezası verilmişti.
 
 Kerimova, mart ayında mahkum edildiği ev hapsi şartlarını ihlal ettiği  gerekçesiyle cezaevine transfer edilmişti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız