Bahreyn'deki çalıştay başladı! Dünyadan tepki yağdı

Yüzyılın Anlaşması kapsamında düzenlenen ilk organizasyon olan Bahreyn'deki ekonomi çalıştayı dünya Müslümanları tarafından tepki ile karşılandı. Filistin meselesinde yanlı bir tutum içeren Bahreyn çalıştayı, Hamas yetkililerinden Muşir el-Mısri'nin yanı sıra Dünya Müslüman Alimler Birliği ve Gazzeli kadınlar tarafından da protesto edildi.

Bahreyn'deki çalıştay başladı! Dünyadan tepki yağdı
Bahreyn'deki çalıştay başladı! Dünyadan tepki yağdı
GİRİŞ 25.06.2019 11:14 GÜNCELLEME 25.06.2019 11:40
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Gazze'de düzenlediği basın toplantısında Mısri, "Yüzyılın Anlaşması'nı ve Manama çalıştayını reddettiğimizi duyuruyoruz. Bu komployu alt edebilmek için çalışma sözü veriyoruz. Kudüs ve Filistin’in Arap kimliğini ve mültecilerin tehcir edildikleri topraklarına dönme haklarını vurguluyoruz." ifadelerini kullandı. 

 

 

Mısri, bu çalıştay üzerinden Filistin halkının davasının, "siyasi meseleden, insani meseleye dönüştürülmeye" çalışıldığını vurguladı.

Manama çalıştayının büyük bir tehlike teşkil ettiğine işaret eden Mısri, çalıştayın İslam aleminin ilkeleri ve kararlarından koparak, şüpheli ve tehlikeli projelere ve ittifaklara zemin hazırladığını belirtti.

 

 

Mısri, "Bahreyn çalıştayı katılımcılarının Filistin adına konuşma yetkisi yok." diye konuştu.

FİLİSTİN DAVASINA KOMPLO

Dünya Müslüman Alimler Birliğinin de aralarında bulunduğu 25 örgüt, ABD ile Bahreyn'in ortaklaşa düzenleyeceği ekonomi çalıştayının,  "Filistin davasına komplo kurma amaçlı son derece tehlikeli bir adım" olduğu uyarısında bulundu. 

"Filistin, yalnızca Filistinliler için değil tüm ümmet için bir İslam toprağıdır" diyen Sudan'daki Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Muhammed Abdulkerim şöyle devam etti:

"Dolayısıyla tüm İslam alemi, Filistin'i işgalci siyonistlerin elinden kurtarmak için çalışmalıdır. Konumu ve sıfatı ne olursa olsun hiç kimse bir zerresinden dahi vazgeçmemelidir. Siyonist düşmanla anlaşmaya varmak, bu topraklarda veya bir kısmında siyonistlerin varlığını tanımak hiçbir şekilde doğru değildir." 

GAZZELİ KADINLAR SOKAKTA

Filistinli Mülteci İşleri Dairesine bağlı İslami Kadın Hareketi tarafından, Manama çalıştayını ele almak üzere Gazze kentinde düzenlenen konferansa onlarca kadın katıldı. 

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi Merkezi Komite Üyesi İktimal Hamed burada yaptığı konuşmada, ABD'nin barış karşılığında toprak verilmesi fikrini sunduğunu bunu da şüpheli bir anlaşmayı yapabilmek için ekonomik paketlere karşılık Arap ülkelerinin iş birliğiyle gerçekleştirdiğini ifade etti. 

Bu çalıştayın, "hakların takası" için bir kapı araladığını aktaran Hamed, "Yüzyılın Anlaşması" planının hedefini, Arap coğrafyasının servetini yağmalamak ve İsrail'i bu servetin başına getirmek için bölgenin ABD'ye boyun eğmeye devam etmesini sağlamak şeklinde açıkladı.

PAKİSTAN: ABD HİÇBİR YERE BARIŞ GÖTÜREMEZ

Pakistan'ın komşusu Afganistan'ın bugünkü durumundan da ABD'yi sorumlu tutan İrfan, "Komşumuzda (Pakistan'da) ABD'nin yaptıkları yüzünden insanlar öldü. ABD hiçbir yere barış götüremez. Bunu Afganistan'da gördük. ABD yıllardır Müslüman kardeşlerimizin öldüğü Filistin'de İsrail'i destekleyerek orada barışı sağlayamaz." diye konuştu.

Filistin konulu eylemlere katılarak Filistin'e destek verdiğini söyleyen esnaf Mahmudul Hasan da ABD'nin Filistin konusundaki adımlarının adil olmadığını söyledi.

Son olarak ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararına karşı yapılan eylemlere katıldığını aktaran Hasan, şöyle devam etti:

"Amerika, yüzlerce yıllık Müslüman kentlerini ve ülkelerini işgal etti ve yok etti. Son olarak Kudüs'ü Müslümanların elinden almak istedi. Böyle bir ülkenin oraya barış getirmek değil, orayı işgal etmek istediğini düşünüyorum. Benim bir ayağım sakat ancak ABD ve İsrail zulmüne karşı her eyleme katılıyorum. Kudüs ve Filistin Müslümandır ve onlara karşı alınacak kararları yine protesto ederim."

AFGANİSTAN: AMAÇ FİLİSTİN'İ İŞGAL ETMEK

Afganistan toplumu, ABD Başkanı Donald Trump'ın, İsrail-Filistin meselesinin çözümü için planladığı ''Yüzyılın Anlaşması"yla Filistin'i işgal etmeye çalıştığına inanıyor. 

Başkent Kabil'de yaşayan farklı yaş ve meslek gruplarından Afganlar, Trump'ın İsrail ve Filistin'e barış getireceği iddia edilen barış planına dair AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Üniversite hocası 48 yaşındaki Kabil sakinlerinden Vahidullah İlham, Trump ve İsrail'in, 100 yılın anlaşması adı altında Filistin topraklarını ele geçirmeye çalıştığını söyledi.

Filistin topraklarının sahibinin Filistin halkı olduğunu hatırlatan İlham, "ABD'nin amacı İsrail üzerinden Filistin topraklarını işgal etmek." dedi.

İlham, ABD'nin, Filistin adını haritadan silerek burayı İsrail topraklarına katmak ve Müslümanların ilk kıblesi Kudüs'ü ortadan kaldırmak istediğini savundu.

AÇILIŞ KONUŞMASI TRUMP'IN DAMADINDAN

Bahreyn'de gerçekleşen çalıştayda açılış konuşmasını ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı ve danışmanı Jared Kushner gerçekleştirecek.

Bahreyn'deki çalıştayın açılış programı

YÜZYILIN ANLAŞMASI KAPSAMINDA İLK ORGANİZASYON

Manama'da düzenlenecek "Refah İçin Barış" başlıklı ekonomi çalıştayının, ABD'nin İsrail-Filistin meselesinin çözümü konusunda açıklaması beklenen "Yüzyılın Anlaşması" planı kapsamındaki ilk organizasyon olduğu ifade ediliyor.

Beyaz Saray basın ofisinden yapılan açıklamada, Bahreyn'in ABD ile iş birliği içinde 25-26 Haziran'da başkent Manama'da "Refah İçin Barış" adlı ekonomik çalıştaya ev sahipliği yapacağı belirtilmişti.

Çalıştayın hükümet, sivil toplum ve iş dünyasındaki liderlerin fikir alışverişinde bulunması, stratejileri tartışması ve potansiyel ekonomik yatırımlara destek vermesi için çok önemli olduğuna işaret edilen açıklamada, "Refah için Barış, Filistin halkı ve bölge için müreffeh bir gelecek için daha istekli ve başarılabilir çalışmalara fırsat tanıyacaktır." ifadeleri kullanılmıştı. 

KAYNAK: AA, HABER7
YORUMLAR 3
  • Karadenizli 4 yıl önce Şikayet Et
    Ölmüş islam toplumu belki uyanır.
    Cevapla
  • venedik 4 yıl önce Şikayet Et
    Filistin bagımsızdır
    Cevapla
  • .hakikat 4 yıl önce Şikayet Et
    siyonistlerin köpekleri s.arabistan,mısır,bae Yüce rabbim sizi ve yadaşlarınızı halak etsın inşallah.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı