S-500'ler uzaydaki hedefleri de vurabilecek

Rusya'nın yeni nesil hava savunma sistemi S-500 'Prometheus'ların dış uzaydaki hedefleri de etkisiz hale getirebileceği bildirildi.

 S-500'ler uzaydaki hedefleri de vurabilecek
S-500'ler uzaydaki hedefleri de vurabilecek
GİRİŞ 26.06.2019 13:14 GÜNCELLEME 26.06.2019 13:15
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Sistemin üretici firması VKO Almaz-Antey'in Birinci Genel Direktör Vekili Sergei Druzin, RIA Novosti gazetesine yaptığı açıklamada S-500'lerin (uzaydan gelecekler dâhil) her tür balistik füzeyi vurabileceğini kaydetti. Druzin, sistemin aero-dinamik kontrolün imkânsız olduğu atmosfer dışında da çalıştığını vurguladı.

 

S-500, başka aktarıcı cihazlara ihtiyaç duymayan aktif fazlı radar dizilerine sahip. Büyük mesafelerde sinyal taraması ve analizi yapabilen sistemde tek bir anten birden fazla ışın yayabiliyor ve ışıma kontrolü anten çevrilmeden sağlanabiliyor. Fazlı anten rakiplerine oranla çok daha az enerji ile çalışıyor ki bu füzeleri karşılayabilmek için çok önemli.

S-500, 600 km ötedeki hedefleri önleme kabiliyetine sahip. S-400'lerin bir üst modeli olan ve Türkiye'nin Rusya ile ortak üretiminde yer almak istediği sistem uçaklar, uydular, cruise füzeleri ya da balistik füzeler vb'den oluşan hedefleri kendi radarı ile takip edebiliyor.

 

 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 2
  • Logan 4 yıl önce Şikayet Et
    Turkiyeye lazim olan sistem birlikte yapalim ki trampet ve kopekleri turklrr kimmis gorsun
    Cevapla
  • salih 4 yıl önce Şikayet Et
    abd uyduları vurulduğunda olay bitiyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!