Trump'tan korkutan açıklama: Fazla uzun sürmez!

ABD Başkanı Donald Trump, ülkesinin İran'a yönelik yaptırımlarının, Tahran'ın Orta Doğu'yu ele geçirmesini engellediğini belirtti ve iki ülke arasındaki olası bir savaşın uzun sürmeyeceğini söyledi.

Trump'tan korkutan açıklama: Fazla uzun sürmez!
Trump'tan korkutan açıklama: Fazla uzun sürmez!
GİRİŞ 26.06.2019 18:23 GÜNCELLEME 26.06.2019 19:44
Bu Habere 120 Yorum Yapılmış

Amerikan Fox Business kanalına telefonla bağlanarak soruları yanıtlayan ABD Başkanı Trump, muhtemel bir ABD-İran çatışmasında sahaya asker göndermeyi düşünmediklerini açıkladı.

 

 

İran'a karşı her anlamda üstün olduklarını ifade eden Trump, artan ABD-İran gerilimi karşısında bir savaşa girmek istemediklerini dile getirdi.

"EĞER BİR ŞEY OLURSA UZUN SÜRMEZ"

 

 

Muhtemel bir çatışma durumunda Amerikan askerlerinin pozisyonunun ne olacağına ilişkin bir soruya Trump, "Sahada asker olmasından bahsetmiyorum. Eğer bir şey olursa bunun uzun sürmeyeceğini söylüyorum, çünkü çok güçlü bir pozisyondayız." şeklinde yanıt verdi.

Trump ayrıca, 100 milyon dolardan fazla değeri olan ABD'ye ait bir insansız hava aracını (İHA) düşürmesinden sonra İran'a saldırı kararı vermemesinin "nazik bir davranış" olarak nitelendirdi.

ABD Başkanı Trump, cuma günü İran'a yönelik bir hava saldırısına onay verdiğini, ancak 150 civarında İranlının ölebileceği bilgisini alınca saldırı emrini durdurduğunu açıklamıştı. ABD yönetimi İHA'nın düşürülmesinin ardından dün İran lideri Ali Hamaney'i de kapsayacak şekilde Tahran'a yönelik yeni yaptırımlar getirmişti. ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'in de bu hafta içinde ABD tarafından yaptırım listesine ekleneceğini duyurmuştu.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Musevi ise ABD'nin İran lideri Ali Hamaney ve Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif'i hedef alan yaptırımlarla diplomasiye kapıları tamamen kapattığını ifade etmişti.

YORUMLAR 120
  • Yektoş 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence Trump ABD'nin gelmiş geçmiş en açık sözlü başkanı ama savaş adamı değil en büyük yeteneği ekonomi bu yüzden söylediklerinin bir kısmı piyasaya yön vermek için stratejik palavralardan ibaret olabilir. Trump yönetimi eskilerinden se İsrail destekli olmasaydı belki politik olarak daha sıcak ilişkiler kurulurdu.
    Cevapla
  • Kadir 4 yıl önce Şikayet Et
    100 Milyon Dolarlık iha mızı düşüren bir ülkeye karşılık vermememiz nazik bir davranış olur diyor fakat o uçağın orada ne işi var diyen yok. Her istediği yere savaş açıp oranın her türlü değerli maden ve kıymetini sülük gibi emeceğini sanıyorsan bir gün güçlü bir Osmanlı şamarı ile aklın başına gelir fakat her şey için çok geç olabilir. Yeter artık dünyayı kan gölüne çevirdiniz, kininizde ve açgözlülüğünüzde geberin de bütün dünya kurtulsun inşaallah. amin.
    Cevapla
  • ayhan 4 yıl önce Şikayet Et
    iran ın yapacağı tek tehdit şu olmalı. abd den ilk saldırı olduğunda; tüm gücümüzle İ S R A İ L E saldıracağız.
    Cevapla
  • Bayram BAKIR 4 yıl önce Şikayet Et
    2020 yılı İran ve Türkiye için çok zor geçecek aman dikkat etmek lazım
    Cevapla
  • dersimli 4 yıl önce Şikayet Et
    ne kadar merhametli bir KATİLSİN ey trump. abd tarihinde katlettiğin insan sayısı sadece abd de 100.000.000 kızılderili wietnam, japonya Irak Afganistan yemen kore vb ülkeleri sayarsak katlettiğin insan sayısı 500.000.000 lara ulaşır. ama abd 150 kişinin hayatını önemsemiş. çok inandırıcı geldi.. alkıııış
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünyada eşi benzeri görülmemiş uygulama: Hakemler yalan makinesine bağlanacak
Mavi Balina’dan sonra ‘SimSimi’ tehlikesi! Hedefinde çocuklar var…