Büyükelçiliği basmışlardı! Irak açıklama yaptı

Irak’ın başkenti Bağdat’ta "Manama Çalıştayı'nı" protesto eden göstericiler, Bahreyn Büyükelçiliğinin giriş bölümüne geçerek, binaya Filistin bayrağı astı. Bahreyn, Bağdat’taki büyükelçiliğinin göstericilerin baskınına uğramasının ardından büyükelçisini geri çağırdı.

GİRİŞ 28.06.2019 14:23 GÜNCELLEME 28.06.2019 14:23
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Bahreyn Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, büyükelçinin istişare amacıyla ülkeye çağrıldığı bildirildi. 

Açıklamada, büyükelçiliğin protestocular tarafından baskına uğraması ve elçiliğe zarar vermesinin kabul edilemez olduğu ve kınandığı belirtildi.

Gelişmeler nedeniyle Büyükelçi Salah el-Maliki’nin istişare için çağrılmasına karar verildiği kaydedildi. 

Bahreyn, Bağdat’taki büyükelçiliği, konsolosluğu ve çalışanlarının himayesinden Irak hükümetininin sorumlu olduğunu belirtti. 

Bağdat’ta bir grup gösterici, Bahreyn’in başkenti Manama’da düzenlenen "Refah için Barış" başlıklı ekonomi çalıştayına tepki amacıyla Bahreyn’in Bağdat Büyükelçilik binasını bastı. Binanın giriş kısmına geçen göstericiler, Bahreyn bayrağını indirerek, buraya Filistin bayrağı astı.

 

 

Kalabalık içinden bir grubun da ABD bayrağı yaktığı görüldü.

Irak güvenlik güçleri olayların büyümesi üzerine göstericilere müdahale ederek, bölgede kontrolü sağladı.

 

 

Çıkan olayların ardından, Suudi Arabistan’ın Körfez İşlerinden Sorumlu Bakanı Samir es-Sebhan, sosyal medya hesabı üzerinden "Şu an Bahreyn Bağdat Büyükelçiliğinde yaşananlar gayet esef verici." ifadelerini kullandı.

IRAK AÇIKLAMA YAPTI: BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ!

Bir grup Iraklı göstericinin Bahreyn’in Bağdat Büyükelçiliği binasını basmasının ardından açıklama yapan Irak Dışişleri Bakanlığı olayı sert dille kınarken, Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi ise olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. 

Bahreyn’in başkenti Manama’da düzenlenen "Refah için Barış" başlıklı ekonomi çalıştayını protesto eden bir grup Iraklı göstericinin Bahreyn’deki Bağdat Büyükelçiliği binasını basması iki ülke arasında diplomatik krize yol açtı. Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi yaşanan olaylardan dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirirken, Irak Dışişleri Bakanlığı “Diplomatik misyonların güvenliği kırmızı çizgidir” şeklinde açıklama yaptı. 

54 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Irak Dışişleri Bakanı Yasin Yaseri ise Bahreyn’in Bağdat Büyükelçiliği binasını basan 54 kişinin güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındığını belirterek, “Gözaltına alınanlar hakkında yasal işlemler yapılacaktır. Hangi şart altında olursa olsun asla diplomatik misyonlara ihlal yapılmasına müsaade edemeyiz” şeklinde konuştu. 

Öte yandan olayı sert bir dille kınayan Bahreyn yönetimi, Bağdat Büyükelçisini çağırarak Irak hükümetinin diplomatik misyonlarını korumakla yükümlü olduğunu söyledi. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • LUYTEN 4 yıl önce Şikayet Et
    Ortadoguyu karistiranlar İngiltere ve İsrail
    Cevapla
  • ömnbv 4 yıl önce Şikayet Et
    allah ırakın ve diğer tüm islam ülkelerinin ve müslüman olmayan ezilmiş halkların devletlerin yardımcısı olsun inşallah alemlere rahmet olarak gönderilen hz muhammed s.a.v. efendimizin mübarek nuru ibadetleri hürmetine allah celle celaluhu tüm dost ve islam ülkelerini işgalcilerin etkisi altından kurtarsın
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular