Batılı müttefikler İran konusunda bölünmüş durumda

İngiliz Times gazetesi, İran'ın 2015'te varılan nükleer anlaşmada öngörülen kısıtlamaları aştığını açıklamasıyla, ABD ve müttefiklerinin bu konuda bir bölünme yaşadığını yazıyor.

Batılı müttefikler İran konusunda bölünmüş durumda
Batılı müttefikler İran konusunda bölünmüş durumda
GİRİŞ 28.06.2019 12:47 GÜNCELLEME 28.06.2019 12:48
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Amerikan Savunma Bakanı Vekili Mark Esper'in Brüksel'deki NATO toplantısında, müttefiklerini İran'a karşı küresel koalisyona katmaya çalıştığını, ancak bunda başarılı olamadığını belirten gazete; Esper'in Avrupalı güçlere, Tahran'ın "nükleer şantajına" boyun eğmeme çağrısı yaptığı, ancak toplantıdan eli boş döndüğnü yazdı.

 

 

"NATO BU GERİLİME DAHİL OLMAK İSTEMİYOR"

Gazeteye göre Avrupalı diplomatlar, NATO'nun ABD ve İran arasındaki gerilimin içine çekilmesine izin verme konusunda genel bir isteksizlik olduğunu söylüyor. Bunun yerine, bölgede savaş şansını azaltmaya odaklanılması gerektiğini belirtiyorlar.

"İRAN CESARETLENDİ"

Financial Times'ta ise, "Tahran, ABD'ye direnişin işe yaradığından emin" başlıklı haber yayınlandı. Haberde ABD ile İran arasındaki son gerilim hatırlatılırken, Tahran'ın bir ABD İHA'sı vurduğu, ABD Başkanı Trump'ın da karşı saldırıya dakikalar kala bundan vazgeçtiği not düşüldü. Gazeteye göre bu durum "İran'ın lider kadrosunu, geri adım atmamanın doğru yaklaşım olduğuna ikna etti."

 

 

KAYNAK: TİMETÜRK
YORUMLAR 1
  • Murat 4 yıl önce Şikayet Et
    Yüce Allah dünyanın her yerinde müslümanları bu gavirlarin şerrinden korusun Amin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor