Trump: Türkiye'ye adil davranılmadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump G20 Liderler Zirvesi kapsamında bir araya geldi. ABD Başkanı bu görüşmede çok önemli açıklamalarda bulundu. Trump, "Türkiye'ye S400 konusunda adil davranılmalı" dedi.

GİRİŞ 29.06.2019 07:44 GÜNCELLEME 29.06.2019 09:05
Bu Habere 105 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump,  "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Obama yönetiminden Patriot almak istedi fakat izin verilmedi. Obama döneminde Türkiye’ye adil davranılmadı.” dedi.

 

 

Trump,  G20 Liderler Zirvesi kapsamında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinin öncesinde yaptığı açıklamada, Erdoğan ile tekrar bir araya gelmekten dolayı mutlu olduğunu söyledi.

"TÜRKİYE'YE ADİL DAVRANILMADI"

 

 

ABD Başkanı Trump, ABD’den Patriot savunma sistemleri alımı konusunda, Obama döneminde Türkiye’ye adil davranılmadığını belirtti.  

Bir gazetecinin Türkiye'nin S-400 savunma sistemini alması halinde ABD’nin Türkiye’ye yaptırım uygulayıp uygulamayacağını sorması üzerine Trump, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, Obama yönetiminden Patriot almak istedi fakat izin verilmedi. Obama döneminde Türkiye’ye adil davranılmadı.” diye konuştu.

Trump, S-400 konusunda, “Karışık bir konu. Farklı çözümler arıyoruz. (Türkiye'ye karşı) Adil olmak zorundasınız." ifadesini kullandı.

100 MİLYAR DOLARIN ÜZERİNDE OLMALI

Türkiye’nin NATO üyesi olduğunu hatırlatan Trump, “Türkiye ABD’nin dostu ve beraber harika işler yaptık ve büyük ticaret ortağımız. Bunu daha da büyüteceğiz. İkili ticaret hacmi 75 milyar dolar çok az. 100 milyar doların çok üzerinde olması gerekir.” şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE'YE GELECEĞİM"

Trump, Türkiye ile ABD ilişkilerinin gittikçe ilerlediğini belirterek, “Ticaretimizi dört katına çıkarmayı hedefliyoruz. Türkiye’nin çok iyi üretimi ve ürünleri var. İlişkilerimiz askeri alanda da gelişiyor. Aynı zamanda bizden çok miktarda askeri alım yapılmasını bekliyoruz. “dedi.

Türkiye’yi ziyaret edeceğine işaret eden Trump, bu ziyaret için net bir tarih belirtmedi.

YORUMLAR 105
  • Nedim 4 yıl önce Şikayet Et
    Kıvırıyorlar anladılar Türkiye eski Türkiye değil Rusya lan daha iyi dostluğumuz var diye.ama ben bunlara güvenmiyor garanti bir şey olacak
    Cevapla
  • Gazi 4 yıl önce Şikayet Et
    Boş lafa gerek yok... Türkiyenin güvenliği abd nin güvenliğinden daha önemlidir S400 ler gelecek, abd geri kalan 116 F 35 uçaklarımızı gönderecek, yada mahkeme kararıyla paralarını geri alacagız. Bizim muhattabımız trump değldir birleşik devletlerdir...
    Cevapla
  • Gurbetçi 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu tür görüşme kaç kez yapıldı sayın Trump yine bildiği hedefe yürüdü ..ABD Türkiye’yi bölme parçalama derdinde herşey ortada , bu boş laflarla kendimizi ayarlayalım her konuşulan konuşulduğunun tersidir .
    Cevapla
  • katibb 4 yıl önce Şikayet Et
    var altında bir şey.. ya bir imtiyaz isteyecek yada yemleyip sonra daha farklı işler..
    Cevapla
  • Vn..... 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah allah 'la bunlara nasıl güvenelim adamlar dansöz gibi kıviriyor gel hu işin içinden cik dikkatli ol TURKIYEM
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı