Trump-Erdoğan görüşmesi sonrası ABD'den son dakika açıklaması!

Beyaz Saray'dan Trump Erdoğan görüşmesi sonrası açıklama geldi... Yapılan açıklamada ''Yaptırım konusu çok karmaşık'' denildi.

Trump-Erdoğan görüşmesi sonrası ABD'den son dakika açıklaması!
Trump-Erdoğan görüşmesi sonrası ABD'den son dakika açıklaması!
GİRİŞ 29.06.2019 09:42 GÜNCELLEME 29.06.2019 10:54
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, savunma alanında işbirliği, S400 meselesi, Suriye'deki durum ve ticaret gibi konuları değerlendirdi. ABD Başkanı Trump'ın G20 Liderler Zirvesi kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesine ilişkin Beyaz Saray'dan yazılı açıklama yapıldı.

Beyaz Saray, G-20 Liderler Zirvesi'ndeki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump görüşmesine ilişkin, "İki lider karşılıklı ticaretin geliştirilmesi ve Suriye'deki ortak hedeflerin yerine getirilmesi dahil bir dizi konuyu görüştü. Başkan, Rusya'dan S-400 alımına ilişkin endişesini dile getirdi ve Türkiye'yi savunma işbirliği konusunda NATO İttifakı'nı geliştirecek biçimde ABD ile çalışmaya teşvik etti" açıklamasında bulundu. 

 


 

TÜRKİYE'YE YAPTIRIM TEHDİDİ

ABD, Türkiye'nin Rusya'dan almak istediği S-400'lerin NATO ile uyumlu olmadığını ve Türkiye'nin de üretim programında yer aldığı F-35 savaş uçaklarının güvenliğini tehlikeye atacağını söylemişti. ABD'li yetkililer ise Türkiye'nin kararından vazgeçmemesi halinde ABD yasalarında yer alan yaptırımlarla karşı karşıya olacağını bugüne kadar pek çok kez dile getirmişti. 

Son olarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan G-20 kapsamında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüşmesinde "(S-400) Gözler bu işin sevkiyatıyla ilgili olan sürecin içerisinde, zaten bunda mutabakatımızda herhangi bir aksama söz konusu değil" demişti.

ERDOĞAN: TAHKİM MAHKEMESİNE GİDERİZ

Erdoğan daha önce de S-400'lerin Temmuz ayında teslim alınması şeklindeki yol haritasından ödün vermeyeceğini söylerken, ABD'nin Türkiye'yi F-35 programından çıkarması ve yaptırım uygulaması durumunda, şimdiden 1.25 milyar dolar ödedikleri F-35 programıyla ilgili uluslararası tahkim mahkemesine gideceklerini açıklamıştı. 

YORUMLAR 32
  • Yüreğirli 4 yıl önce Şikayet Et
    2002 den önceki gibi boyun egen bir devlet politikası yok Turp :))
    Cevapla
  • Görünen Köy 4 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada böyle politika az bulunur.ABD nin başkanı ile en üst tepedeki yetkilileri tüm dünyanın gözü önünde birbirine düşürecek açıklamalar yaptıracak politikayı üreteceksin ve senin ülkende bir takım hala karşı tarafı destekleyecek birileri olacak...
    Cevapla
  • İzmir Kadir 4 yıl önce Şikayet Et
    Reis dünya dize getiriyorsun Allah yar ve yardımcın olsun. Başka ülke lider olsa çoktan abd boyun eğmişti yolun açık olsun sen dünya liderisin
    Cevapla
  • Yani 4 yıl önce Şikayet Et
    Sakın geri adım atmayın
    Cevapla
  • Suat Ak 4 yıl önce Şikayet Et
    Abd meteliğe kursun atıyor ver meyipte ne yapacak kendi kuyularını kaymaya basladılar bunların hiç bir zaman sözlerine güvenilmez aynı Chpkk
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Küçükçekmece’de silahlı kuyumcu soyguncuyu etkisiz hale getirdi
Daha önce böylesi olmadı! Türkiye'ye yılın sürprizi Polonya'dan