Rusya'dan ABD'ye kritik mesaj: Adım adım takipteyiz

Arleigh Burke sınıfı ABD destroyeri USS Carney'in, Deniz Meltemi (Sea Breeze) adlı bir deniz tatbikatı öncesinde Karadeniz'e girdiğini belirten Rus yetkililer, geminin Karadeniz'e girmesinden itibaren takip edildiğini açıkladı.

Rusya'dan ABD'ye kritik mesaj: Adım adım takipteyiz
Rusya'dan ABD'ye kritik mesaj: Adım adım takipteyiz
GİRİŞ 30.06.2019 17:57 GÜNCELLEME 30.06.2019 18:22
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Rusya Ulusal Savunma Yönetimi Merkezi, ABD destroyeri (Muhrip - Savaş gemisi) USS Carney'nin 29 Haziran’da Moskova saatiyle 19:20'de (16:20 GMT) Karadeniz’e girdiğini açıkladı. 
 
Yapılan açıklamada, ABD'ye ait Arleigh Burke sınıfı destroyerin Karadeniz'e girdiği andan itibaren Rus donanması tarafından takip edildiği bilgisine yer verildi.
 
Açıklamada Karadeniz Filosunun, ABD savaş gemisini elektronik ve teknik araçlarla takip edeceği, Montrö anlaşmasının uluslararası hükümlerine göre, Karadeniz dışındaki devletlerin savaş gemileri için Türk boğazı yoluyla geçişi ile ilgili hükümlerine uygun olarak, USS destroyerinin Karadeniz'de geçirdiği sürenin 21 günü geçmemesi gerektiği belirtildi.
 
Bildiride ayrıca, Amerikan savaş gemilerinin bu yıl beşinci kez Karadeniz'e girdiği ifade edildi.
 
RUSYA'DAN ABD'YE SUÇLAMA
 
Moskova yönetimine göre, ABD ve NATO kısa süre önce bölgedeki askeri varlığını ve Karadeniz’deki etkinliğini artırmaya başladı.
 
Rusya, ABD’yi Avrupa’da yasadışı yollardan doğuya doğru genişlemekle suçluyor. Buna delil olarak da 2017'de Estonya, Letonya, Litvanya ve Polonya'ya NATO'ya bağlı birliklerin yerleştirilmesi ve son dönemlerde ABD savaş gemilerinin sık sık Karadeniz limanlarına gelmesini gösteriyor.
 

 

 

KAYNAK: STAR
YORUMLAR 13
  • Tedbir 4 yıl önce Şikayet Et
    Yavuz ve Midilli Savaş gemileri gibi Sivastopol'u bombalarsa ne olacak? Tarihten ders almamız lazım. Türkiye'yi bir savaşın eşiğine çekmek istiyorlar.
    Cevapla
  • reis 4 yıl önce Şikayet Et
    Dünya son çeyreğinde.Günahlar lut kavmi ile semud dahil helak olan tüm kavimleri geride bıraktı.Alametler belirdi.Kendi ellerinizle kendinizi yoketmeyin diye 1400 sene öncedir yazıldı okundu.Belkide yeni bir nuh tufanı ile kitlesel yokoluşa doğru hızla gidiyor dünya.İmanınızı kurtarmaya bakın.Olaylara takılmayı bırakın.İmanı kurtarın.sevap işleyip ibadet edemirsanız bile günahlardan kaçmaya gayret edin kardeşler.
    Cevapla
  • gökhan 4 yıl önce Şikayet Et
    bunlar 3.dünya savasının ayak sesleri
    Cevapla
  • Turuncu 4 yıl önce Şikayet Et
    karadenizde temizlenen pkk yı canlandırma işlemleri
    Cevapla
  • Levrok 4 yıl önce Şikayet Et
    Karadenizde Dogalgaz varda ondan, hemde cok ! O Gemide derinSonarida vardir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde: “Düşman Gazze'nin kumlarına saplanmış durumda”
Çaldıkları motor başka hırsızlar tarafından çalındı!