Rusya'dan ABD'ye çağrı: Takas edelim!

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, ABD’de 2011 yılından beri tutuklu bulunan Rus pilot Konstantin Yaroşenko’nun Rusya’da tutuklu ABD vatandaşları ile takas edilmesi ve el konulan diplomatik mülklerin iade edilmesi çağrısı yaptı.

Rusya'dan ABD'ye çağrı: Takas edelim!
Rusya'dan ABD'ye çağrı: Takas edelim!
GİRİŞ 01.07.2019 19:56 GÜNCELLEME 01.07.2019 19:57
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Moskova’daki Valday Tartışma Kulübü toplantısında konuşan Ryabkov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD Başkanı Donald Trump’ın G20’de yaptığı görüşmenin ilişkilerin geleceğine iyimser bakmak için bir dayanak oluşturduğunu ifade etti.

 

 

"ABD'NİN YENİ YAKLAŞIMINI OLUMLU KARŞILIYORUZ"

Rusya’nın ilişkilerde ilerleme kaydetmeye hazır olduğunu, her şeyin ABD’ye bağlı olduğunu kaydeden Ryabkov “Bizimle daha fazla işbirliğine yönelik eskisinden fazla ilgili bir yaklaşım izlerinin görülmesini olumlu karşılıyoruz” dedi.

 

 

"MAHKUMLARI TAKAS EDELİM"

Ryabkov, bu yönde adımlara insani konularla başlanması gerektiğini belirterek  “Meslektaşlarımıza çağrımızdır: Yaroşenko’yu serbest bırakın, onu Rusya’da mahkum olan ABD’lilerle takas edin. Sadece Viyana Sözleşmesi’ni değil, özel hukuk da ihlal edilerek el konulan diplomatik mülkümüzü geri verin” ifadelerini kullandı.

"VİZE KUYRUKLARININ ORTADAN KALDIRILMASI GEREKİYOR"

Ryabkov, iki ülkenin konsolosluk ve büyükelçiliklerindeki işleyişin kolaylaştırılması ve personel sayısının azaltılması kararının arkasına sığınmayıp uzun vize kuyruklarının ortadan kaldırılması ve pragmatik biçimde ilerleme kaydedilmesi gerektiğini ifade etti.

"TRUMP'TAN BUNU İLK KEZ DUYDUK"

Görüşmede Putin’in ikili ilişkilerin normalleştirilmesi ve geliştirilmesi gerektiğini belirttiğini aktaran Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov “Putin ayrıca ABD tarafından bir karşılık olmadan bu konuda konuşmanın gerekmediğini söyledi. Bu karşılıklılığı Trump’tan ilk kez duyduk” ifadelerini kullanmıştı.

20 YIL HAPSE ÇARPTIRILMIŞTI

Yaroşenko, Liberya'da uyuşturucu kaçakçılığı suçlamaları nedeniyle 2010'da gözaltına alınmıştı. Pilot, ABD'de çıkarıldığı mahkeme tarafından ülkeye 100 milyon doları aşan değerde kokain sokmaktan 20 yıl hapse mahkum edilmişti.

ABD, Rusya'nın San Francisco Başkonsolosluğu'nu ve Seattle Konsolosluğu'nun yanı sıra, New York ve Washington'daki ticaret temsilciliklerini kapatmıştı. Konsolosluğun rezidansına da el konulmuş ve binadaki bayraklar sökülmüştü. Başkonsolosluktaki bayraklar da binadan kaldırılmıştı.

YORUMLAR 3
  • birisi 4 yıl önce Şikayet Et
    Adam ne güzel demiş ... Pazarlık yapacaksan önce bir karşılığı olması lazım ...
    Cevapla
  • esas 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD baktı kasmak ile olmuyor anlaşma yollarına giderek bloklaşanlar arasında menfaat çatışmalarına oynayacaklardır. Çoktan plan proje hazırdır.
    Cevapla
  • Necati 4 yıl önce Şikayet Et
    Rusya ABD nin tekliflerini kabul ediyor genelde çikari icin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak