İsrail'den İran çıkışı! Bunlar savaşa götürür

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, zenginleştirilmiş uranyum stok limitini aştığını açıklayan İran'a tepki göstererek, yaptığı "hataların" Tahran'ı savaşa götürebileceğini söyledi.

İsrail'den İran çıkışı! Bunlar savaşa götürür
İsrail'den İran çıkışı! Bunlar savaşa götürür
GİRİŞ 02.07.2019 13:00 GÜNCELLEME 02.07.2019 13:00
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

İsrail ordu radyosuna konuşan Katz, İran'ın zenginleştirilmiş uranyum stok limitini aşma kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

İran'ın uranyum stok limitini aşmasının Avrupa için bir "uyarı sinyali" olduğunu ileri süren Katz, "İran kaplanını beslemek, sorunu çözmeye yardımcı olmayacak. Sert politikalar ve yaptırımların yanı sıra ABD'nin İran'a karşı siyaseti desteklenirse kısa sürede bu kaplanın kağıttan olduğu ortaya çıkacak." dedi. 

İsrail'in tek başına hareket etmek zorunda kalsa bile İran'ın nükleer silah sahibi olmasına izin vermeyeceğini söyleyen Katz, "Gri bölgede yaptığı hatalar İran'ı kırmızı bölgeye yani ağır darbe alacağı savaşa götürebilir." diye konuştu.

Tahran yönetimi, dün zenginleştirilmiş uranyum limitini nükleer anlaşmada belirtilen 300 kilogram stok limitinin üstüne çıkardığını duyurmuştu.

İran'ın yarı resmi haber ajansı Fars'ın haberinde, Tahran yönetiminin yüzde 3,67 zenginleştirilmiş uranyum seviyesini nükleer anlaşmada belirlenen 300 kilogram stok limitinin üstüne çıkardığı yer almıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • salih 4 yıl önce Şikayet Et
    masal bunlar
    Cevapla
  • orhan 4 yıl önce Şikayet Et
    iran diyor ki israili yarım saatte haritadan sileriz... israilliler diyor ki bunlar savaş sebebi... ikisi de POZ yapıyorlar... ne israil iranla savaşabilir ne de iran israili haritadan siler (silemez demiyorum... silmezzzz diyorum )
    Cevapla
  • hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    dünyayı bu hale getiren lanetli siyonistler nükleer sahibi olunca sorun yok ama onlar için kullanılan üsler radarlar şirketleri ülkesine sokmayan iran mecburiyetten(uçak bile alamıyor) füzeleri için nükleer başlık üretmeye çalışınca tüm dünya topyekün saldırıya geçiyor. Allahu Ekber
    Cevapla
  • Doğukan 4 yıl önce Şikayet Et
    Savaş olacak ama ne zaman bunu şu anda söylemek zor bize düşen bir an önce hava sahamızı koruma altına almak . Bunu istemeyenler varan hainidir . Kimler istemiyordu bunu da siz araştırın ...
    Cevapla
  • Nihat 4 yıl önce Şikayet Et
    Peki İsrail de neden nükleer ve kimyasal silah var? Bi akilli da cikip bunu sormuyor. İsrail in bu silahlari edinme hakkini nerden buluyor? Amerika ve israil haritadan silinmedikce dünya huzur yüzü görmez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya açıkladı! Terör saldırısında acı bilanço
Murat Kurum'dan Ekrem İmamoğlu'na: 1 buçuk milyarlık malı İstanbullulardan niye sakladın?