Alman gazetesi yazdı! Erdoğan neden S-400 istiyor

Alman basın organı Deutsche Welle'de yer alan bir makalede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın neden Rus S-400 füze savunma sistemlerini tercih ettiğini kaleme aldı. Erdoğan'ın S-400'leri, NATO ülkelerinde bulunan benzerlerine tercih etmesinin başlıca nedeninin kullanımdaki esneklik ve fiyat olduğu belirtildi.

Alman gazetesi yazdı! Erdoğan neden S-400 istiyor
Alman gazetesi yazdı! Erdoğan neden S-400 istiyor
GİRİŞ 02.07.2019 15:30 GÜNCELLEME 02.07.2019 17:24
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Makaleye göre, S-400'ler hem farklı füzelerle donatılabiliyor hem de fiyatı ABD'nin Patriot sistemlerinden iki kat daha düşük. Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu silah için NATO'daki partnerleri ile anlaşmazlık yaşaması için başka nedenler de bulunuyor.

S-400'LER DİĞER SİSTEMLERDEN DAHA GÜÇLÜ

 

Makaleye göre, uzun ve orta menzilli bir füze savunma sistemi olan S-400, İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra Sovyetler Birliği'nde üretilen ve daha sonra günümüz Rusya'sında modernize edilen silah serisinin en gelişmiş modeli.

S-400 uçaklar ve taktik balistik füzelerin yanı sıra 27 kilometre irtifaya kadar insansız hava araçlarını da imha edebiliyor.

 

Almaz-Antey savunma şirketinin üretimini yaptığı sistem ayrıca bir komuta merkezi, mobil radar istasyonu ve roketatar donanımını içeriyor. Ayrıca Rusya'ya göre bu sistem Fransa veya ABD'deki benzerlerinden daha güçlü.

'RUSYA FÜZE ÜRETİMİNDE HER ZAMAN DAHA İYİYDİ'

İngiltere'deki Birmingham Üniversitesi'nden Richard Collony de sistemle ilgili ''Batı en iyi uçakları üretirken, Rusya her zaman füze yapımında lider konumdaydı'' ifadelerini kullanıyor.

Collony'e göre, bunun yanı sıra S-400 kullanım bakımından daha fazla esneklik sağlıyor. Sistemde farklı türden füzeler kullanılabiliyor. Sistemin bir diğer avantajı ise fiyatı. S-400, ABD'nin Patriot sisteminden neredeyse iki kat daha ucuz.

Diğer yandan Türkiye'nin Rus silahını tercih etmesinin arkasında siyasi bir neden de olabilir. ABD yapımı silahlara karşı kullanılabilecek olması, S-400'ün Ankara için çekiciliğini arttırıyor.

Ankara ayrıca Rusya'dan teknoloji transferi yapmayı da planlıyor. S-400'ün bazı parçaları da Türkiye'deki fabrikalarda üretilecek.

 

YORUMLAR 18
  • Vn..... 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye kendi tedbirini alması hakkıdır hatırlayın biz nato üyesiyiz patriot minnetle getirip alıp kaçtınız satın dedik satmadınız ee bizde başımızın çaresine bakacağız
    Cevapla
  • ihsan 4 yıl önce Şikayet Et
    dangalak gazeteye bak abd patriot vermedi demiyor.
    Cevapla
  • ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    bunlar ilkokul çocuğunun bile çıkarabileceği sebepler. Asıl sebepleri ya anlamak istemiyorlar, yada bu almanlar hakikaten çok saflar.
    Cevapla
  • ugur Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Tüm dünya anladı bir chp ve IP denen kime hizmet ettikleri belli olan partiler anlamadı
    Cevapla
  • Serkan 4 yıl önce Şikayet Et
    İki tane s 400 aldık Farz edelim Amerika uzun menzilli füzeler ile saldırdı ikisini attık Amerika'da yüzlerce uzun menzilli füze var atmaya devam ederse biz ne ile karşılık vereceğiz Kendimiz üretmek zorundayız daha iyilerini ve düşmandan daha fazlasına sahip olmalıyız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!