KKTC'den Maraş çıkışı! Asla kabul edilemez

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersin Tatar, Maraş konusundaki çalışmaların sürdüğünü belirterek, "Rum lider Nikos Anastasadis'in Maraş ile ilgili iki toplumlu komite kurulması önerisi art niyetlidir ve asla kabul edilemez." dedi.

KKTC'den Maraş çıkışı! Asla kabul edilemez
KKTC'den Maraş çıkışı! Asla kabul edilemez
GİRİŞ 02.07.2019 18:11 GÜNCELLEME 02.07.2019 18:12
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Türk Ajansı Kıbrıs'ın (TAK) haberine göre, Başbakan Tatar, hükümetinin kapalı Maraş konusundaki politikalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

Başbakan Tatar, "Hükümetimiz, Maraş konusunu, KKTC yasaları, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları çerçevesinde Taşınmaz Mal Komisyonu'nun Maraş'ın eski sakinleri ve Vakıflar'ın başvurularını ele almasının yolunu açarak, çözecektir." diye konuştu.

Vakıflar İdaresinin Maraş ile ilgili çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Tatar, envanter çalışmalarından sonra gereken adımların atılacağını belirterek, "Gerek Maraş'ın 1974 öncesi sakinlerinin gerekse vakıfların ellerindeki tapular, belgeler gözetilerek izlenecek yol haritası, ilgililer ve halkımızla paylaşılacaktır." ifadesini kullandı.

 

RUM LİDERİN ÖNERİSİ ART NİYETLİDİR

Rumların, Kıbrıs konusundaki uzlaşmazlığı ve hidrokarbon aramaları konusundaki düşmanca adımları devam ettiği sürece Maraş'ın bir güven artırıcı önlem konusu olmayacağını vurgulayan Tatar, "Rum lider Nikos Anastasadis'in Maraş ile ilgili iki toplumlu komite kurulması önerisi art niyetlidir ve asla kabul edilemez. Kimsenin konuyu başla yerlere çekmesine gerek yoktur." şeklinde konuştu.

GEREKEN ADIMLAR ATILACAK

Tatar, halkın büyük bir bölümünün hükümetin yanında yer aldığını belirterek, "Daha önce de ifade ettiğim gibi halkımızın Kıbrıs konusundaki hak ve hukukunu korumak için proaktif bir politika izlemeye devam edeceğiz." dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • Ezgi 4 yıl önce Şikayet Et
    Erbakan hocaya kalsaydı Ada’nın tamamı bizim olurdu maalesef Ecevit’le bu kadarı oldu
    Cevapla
  • ozan 4 yıl önce Şikayet Et
    sanki önceki KKTC hükümetleri ölü gibiydi,şimdiki hükümet fişek gibi maşaallah,bu dönemde zaten pasiflik değil proaktiflik fayda veriyor,maşaallah şimdiki KKTC hükümeti böyle giderse Türkiyenin katkısıyla çemberi yaracak , beraber hakettiğimiz akdenizdeki haklarımızı alacağız.
    Cevapla
  • ufuk 4 yıl önce Şikayet Et
    Kapalı Maraş KKTC ye aittir
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    5-10 yıl önce gelseydin. tayyiple şuana kadar Kıbrıs ın tamamını alırdınız.
    Cevapla
  • Ado 4 yıl önce Şikayet Et
    Kesin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık