Dünyayı hareketlendiren olay! 14 Rus asker zehirlenerek öldü

Rusya karasularındaki bir denizaltıda çıkan yangın sonucu 14 denizci dumandan zehirlenerek hayatını kaybetti. Kremlin'den açıklama geldi.

Dünyayı hareketlendiren olay! 14 Rus asker zehirlenerek öldü
Dünyayı hareketlendiren olay! 14 Rus asker zehirlenerek öldü
GİRİŞ 02.07.2019 20:37 GÜNCELLEME 02.07.2019 21:50
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 14 Rus denizcinin hayatını kaybettiği yangın nedeniyle programını iptal etti. 

 

PUTİN PROGRAMINI İPTAL ETTİ

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, gazetecilere yaptığı açıklamada, Putin’in, 14 Rus denizcinin hayatını kaybettiği yangın nedeniyle programını iptal ettiğini, kısa süre içinde Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile bir araya geleceğini belirtti.

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Rusya Deniz Kuvvetleri için okyanusu inceleyen Rus su altı araştırma gemisinde 1 Temmuz'da yangın çıktığı bildirilmişti.

Açıklamada, biyometrik ölçümlerin yapıldığı sırada çıkan yangında 14 denizcinin öldüğü belirtilmişti.

Rus basınında çıkan bazı haberlerde, yangının "Loşarik" adıyla bilinen ve nükleer enerjiyle çalışan istihbarat denizaltısında çıktığı öne sürülüyor.

PUTİN: BÜYÜK BİR KAYIP

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus su altı araştırma gemisinde çıkan ve 14 denizcinin hayatını kaybetmesine neden olan yangına ilişkin "Kazanın meydana geldiği gemi sıradan bir gemi değildi. Hayatını kaybeden 14 kişi arasında 7 birinci seviye kaptan vardı ve 2'si Rusya Kahramanı ödülüne sahipti. Bu kaza Rusya ve ordumuz için büyük bir kayıp." dedi.

"NÜKLEER MOTORLU OLDUĞU İDDİA EDİLMİŞTİ..."

Rus Haber Ajansı RBC'nin haberinde yangının yaşandığı AS-12 tipi su altı gemisinin nükleer motorlu olduğu iddia edilmişti ancak konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Sosyal medyada yayılan nükleer sızıntı iddialarının ardından, Norveç Radyasyon ve Nükleer Güvenlik Kurumu'ndan bir açıklama yapıldı. Açıklamada, Rus denizaltı kazasının yaşandığı bölgede yüksek seviyede radyasyon gözlenmediği, Rus meslektaşlarının olayın bir gaz patlaması olduğu yönünde bilgi verdikleri ifade edildi.

YORUMLAR 33
  • Yüreğirli 4 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH CC içimizde ki hainleri uzak tutsun tüm emniyet guclerimizden amin ecmain yiyin birbirinizi
    Cevapla
  • misafir8 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok abartmamak lazım. Kafir birbirine düştükten sonra 30 sene daha rahatız. Başımızda akıllı biri olursa tabi. İttihatçılar gibi kanı bozuk gayri müslimler darbe yaparsa bir şeylerin ucunu tutarız. Tarih tekerrürden ibarettir.
    Cevapla
  • salih 4 yıl önce Şikayet Et
    içeride hainler vardır. son derece ikaz sistemi mevcut bir yapıda kaza yangin cikma ihtimal cok zayıf
    Cevapla
  • Osman hamdi 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah c.c müslümanın kanını yerde komaz. osmanlıyı parçalarken şehit ettiğiniz bir kaç milyon müslüman yerine 1. ve 2. dünya savaşında 100 milyondan fazla hristiyanın can vermesine sebep oldunuz. bakalım son 50 yılda şahit ettiğiniz müslümanlar için kaç can vereceksiniz. bekleyip göreceğiz.
    Cevapla
  • EtmeBulma 4 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman olan eski rus ajanı Alexander Litvinenko'yu radyoaktif madde ile zehirlediler. Şimdi kendi başlarına bela oldu radyoaktif oyuncakları.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: İstanbul dahil 45 il için sarı kodlu uyarı! Şiddetli olacak
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki