ABD basını yazdı: F-35'leri vermemek ters tepecek!

ABD basınında çarpıcı bir haber yer aldı. Bloomberg'de yayımlanan haberde, Türkiye’nin ABD’den F-35’leri alamaması durumunda, Rus yapımı jetleri alma olasılığını düşüneceğini, ayrıca kendi savaş uçağı ve füzelerini geliştirmeye yöneleceği belirtildi.

ABD basını yazdı: F-35'leri vermemek ters tepecek!
ABD basını yazdı: F-35'leri vermemek ters tepecek!
GİRİŞ 03.07.2019 11:16 GÜNCELLEME 03.07.2019 11:16
Bu Habere 70 Yorum Yapılmış

ABD basını, Türkiye’nin ABD’den F-35 savaş uçaklarını alamaması durumunda, Rus yapımı jetleri alma olasılığını düşünebileceği öne sürdü.

Bloomberg, ismi açıklanmayan askeri kaynaklara dayandırdığı haberde, Türkiye’nin F-35 programından dışlanması durumunda, Rus savaş uçakları dahil alternatif arayışına gireceğini ve aynı zamanda kendi savaş uçaklarını ve balistik füzelerini geliştireceğini yazdı.

Kaynaklar, Türkiye’nin görüşüne göre, Rus yapımı S-400 hava savunma sistemlerinin ABD’nin Patriot sistemlerinden üstün olduğunu ve Ankara ile İstanbul’u koruyabileceğini söyledi. Ayrıca ABD’nin olası yaptırımlarına hazırlıklar kapsamında, Amerikan askeri teçhizat için yedek parça stoku yapıldığı ifade edilirken Bloomberg, bu adımın ABD’nin olası ambargosu beklentisi içinde atıldığını vurguladı.

GRAHAM’IN S-400 ÇÖZÜMÜ: ALIN AMA KULLANMAYIN

 

 

ABD’li Senatör Lindsey Graham, Türkiye’nin Rusya’da alacağı S-400 hava savunma sistemlerini aktive etmemesi karşılığında yaptırımlardan kaçınabileceğini savundu.

CBS kanalında yayınlanan ‘Face the Nation’ (Ulusla Yüzleşin) adlı programa katılan Graham, Trump’ın ‘S-400’ler ve yaptırımlar konusunda verdiği yumuşak mesajları reddederek ”Bu bizim yasalarımıza göre imkânsız, eğer S-400 füze bataryaları aktive edilirse, yasalar uyarınca yaptırım uygulanması gerekir” dedi.

Graham, "Obama yönetiminin hava sahasını korumak için Türkiye’ye Amerikan yapımı Patriot füze bataryasını satmış olmaları gerekirdi” dedi.

KAYNAK: AKŞAM
YORUMLAR 70
  • MİSAFİR 4 yıl önce Şikayet Et
    Kötü ev sahibi insanı ev sahibi yaparmış ihaları vermediniz iha yaptık uçakları vermediniz uçağımızda yapacağız işallah
    Cevapla
  • Sercan 4 yıl önce Şikayet Et
    Neden bu işleri Sayın çok tecrübeli Kılıçdaroğlu na bırakmıyoruz nasıl olsa yüzyılın yapıştırdığı en büyük devlet adamı.
    Cevapla
  • Sinan 4 yıl önce Şikayet Et
    Geri vitesler başlamiş zaten f35 neden aliyoruz anlamiyorum tam bir.casus vidasini azicik sıksan abd nin haberi olacak
    Cevapla
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    S400 kurulmaz ve aktif olmaz ise sıkıntı büyük.Bu abd yok gibi davranılmalı.muhatap alındıkça yeni yeni krizler çıkıyor.
    Cevapla
  • Selçuklu 4 yıl önce Şikayet Et
    Vermesinler, Rusya’dan alırız. Rusya’dan aldığımız uçakları hangarda bekletiriz, bir tehlike olursa çıkarır gösteririz. Diğer haberde S400 için öyle deniyor, uçak işi de aynı olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!