Rus polislerin Türkiye yasağı kalktı

2015 yılında geçekleşen uçak komplosu sonrası Rus polislere Türkiye'ye gidiş yasaklanmıştı. Bu yasak sözlü olarak şimdiye kadar devam etti. Rusya Devlet Başkanlığı Akademisi Resmî Temsilcisi Talat Çetin uzun süredir sürdürdüğü lobi faaliyetleri neticesinde bu yasağı kaldırdı ve ilk Rus polis kafilesi Antalya'ya gelmeye başladı.

Rus polislerin Türkiye yasağı kalktı
Rus polislerin Türkiye yasağı kalktı
GİRİŞ 03.07.2019 13:52 GÜNCELLEME 03.07.2019 13:55

Asya Polis Akademisi Kurucularından, Rusya Devlet Başkanlığı Akademisi Resmî Temsilcisi Talat Çetin Türkiye lehine lobi faaliyetlerine bir yenisini ekledi. Çetin 2015 uçak krizi sonrası iki devlet arasında mekik dokuyarak krizin sona ermesinde arka planda büyük bir çaba sarfetmişti. Talat Çetin yakın zamanda da Rus polislere 2015 yılından itibaren uygulanan yasağın kalkmasında başrolü oynadı. Çetin ve Türk yetkililerin Rus Bakanlıklarla görüşmesi sonrası bu yasak ilk önce İçişleri Bakanlığı tarafından kaldırıldı ve ilk Rus polis kafilesi Antalya'ya gelmeye başladı. 

 

 

Çetin bu yasağın kalkmasını sosyal medya hesabından böyle duyurdu: 

Uzun süredir iptali için yoğun lobicilik yaptığımız Rus Polisine Türkiye sözlü
yasağı nihayet kalktı. Uçak komplosu  sonrası, sözlü olarak Türkiye’ye gitme yasağı konulan Rus İçişleri Bakanlığı, mensuplarına Bakan Kolokoltsev izin verdi. Adalet-OHAL Bakanlarına da ısrar edeceğiz !

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu