Rusya, Rumlara verdiği parayı geri istiyor

Rus yatırımcıların, Rumlara kilise inşası için verdiği paranın kaybolduğu ortaya çıktı. Rusya, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne konuya ilişkin protesto notaları yollayarak, "Paramızı iade edin" çağrısında bulundu.

Rusya, Rumlara verdiği parayı geri istiyor
Rusya, Rumlara verdiği parayı geri istiyor
GİRİŞ 04.07.2019 19:05 GÜNCELLEME 04.07.2019 19:05
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Rus yatırımcılar, Limasol’da kilise inşa edilmesi için Rumlara para gönderdi. Fakat kilise yapılmadı, paradan da haber yok. Konu, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ana muhalefet partisi AKEL’in Genel Sekreteri Andros Kyprianoy'nun, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Moskova’daki görüşmesinde ortaya çıktı.

Rum basınının haberine göre, Lavrov, Limasol’da kilise inşası için uluslararası bir ticaret bankasına bazı Rus yatırımcıların gönderdiği parayı gündeme getirdi.

Lavrov, Kyprianoy'ya kilise inşa edilmediği gibi söz konusu paranın da kaybolduğunu belirterek, “Rum yönetimine geçmişte protesto notaları göndermiştik, paranın iadesi için hükümetin harekete geçmesini bekliyoruz” dedi.

Rum basını söz konusu bankaya kayyum atandığına da dikkat çekti. Haberlerde, şu anki banka yönetiminin konuya ilişkin bilgisinin olmadığına yer verilerek, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’un tutumu eleştirildi. Ayrıca, “Kilise inşası için gereken miktar, dünyanın ikinci süper gücünün önde gelen siyasi kişilerini harekete geçirecek kadar olamaz” ifadesine yer verildi. Lavrov'un konuyu gündeme getirmesi de “şaşırtıcı” bulundu.

Limasol Belediye Başkanı ise belediye sınırları içinde kilise inşa edilmediğini açıkladı.

Rusya’nın Rumlardan geri istediği paranın miktarı ise bilinmiyor.

YORUMLAR 2
  • 01adana 4 yıl önce Şikayet Et
    rusya dolaba git gapagını aç 1 bardak soguk su iç
    Cevapla
  • mert 4 yıl önce Şikayet Et
    zaten rumlarda yunanlilarda iflas etmis ama karesiliksiz basilan ve verilen 350 milyar Avroyala nefes alma pesindeler
    Cevapla
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı