ABD'den Almanya'ya Türkiye karşıtı PKK/YPG baskısı: Derhal gönderin

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Almanya'dan, Suriye'nin kuzeyine asker göndermelerini beklediklerini söyledi.

ABD'den Almanya'ya Türkiye karşıtı PKK/YPG baskısı: Derhal gönderin
ABD'den Almanya'ya Türkiye karşıtı PKK/YPG baskısı: Derhal gönderin
GİRİŞ 07.07.2019 12:42 GÜNCELLEME 07.07.2019 17:38
Bu Habere 86 Yorum Yapılmış

Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Welt am Sonntag gazetesine yaptığı açıklamada, "Alman askerlerinin bizim bir kısım askerlerimizi ikame edebilmelerini istiyoruz" dedi.

 

 

Almanya'nın, Suriye'nin kuzeyindeki siyasi süreç ve DEAŞ ile mücadelede aktif bir rolü bulunduğuna dikkati çeken Jeffrey, ancak Almanya'dan askeri anlamda daha fazla destek beklediklerini ifade etti.

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey...

 

 

HAVA DESTEĞİ, LOJİSTİK, EĞİTİM VE TEKNİK YARDIM

Jeffrey, ülkesinin, Anti-DEAŞ koalisyonundaki partnerlerinden, daha fazla görev yapabilecek gönüllüler aradığına işaret ederek, "Almanya'nın bu konuda daha fazla şeyler yapacağını umuyoruz" ifadesini kullandı.

Talep edilen askerlerin savaş birliği olmasının temel öncelikleri olmadığını ifade eden Jeffrey, "DEAŞ, en iyi Suriye'deki yerel güçler ile püskürtülebilir. Ancak hava desteği, lojistik, eğitim ve teknik yardım konularında belirli bir uluslararası güce ihtiyaç var" değerlendirmesinde bulundu.

"SURİYE'NİN KUZEYİNİN İSTİKRARI İÇİN"

James Jeffrey, istenen askeri misyonun, Suriye'nin kuzeyinin istikrarı için görev yapacağını vurgulayarak, "İstikrar olmazsa DEAŞ veya diğer gruplar geri gelirler. Biz DEAŞ'ı tam olarak imha etmek istiyoruz. Biz Suriye'de BM tarafından yönetilen bir siyasi reform sürecine girilmesini ve İran'ın ülkeden tamamen çekilmesini istiyoruz" diye konuştu.

Suriye'nin kuzeyinde bulunan ABD askerlerinin çekilmesinin ardından, ikame edilecek Alman ya da diğer başka ülke askerlerinin, savaşacak kabiliyetlerinin de olması gerektiğini kaydeden Jeffrey, "Askerler kendilerini savunmaya hazır olmalılar. Askerlerin ağır makineli silahlar ile bazukaları ve benzeri silahları olacak. Ancak hücum edecek birlikler Suriyeli güçlerden oluşacak" açıklamasında bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 86
  • ali Aksoy 4 yıl önce Şikayet Et
    Abd nin ve siyonistlerin,korkusu Almanyanin yükselişinin ergeç frenleyemecegini bildikleri için...belki almanya birgün yeter be diyebilir egemenligine kavuşur,abd her dedigine boyun eymez ,eger 1. Dünya savaşinda oldugu gibi! Hiristiyan olan Almanya ile,müslüman ülke türkiyenin müşterek tutum için olabilirler mi! Böylesine imkan verilmemesi için,almanyayi türkiye ile karşi karşiya getirmek,abd ve israil in çikarlar dogrutulsunda oldugudur,şeytani oyun!
    Cevapla
  • Molla Kasım 4 yıl önce Şikayet Et
    Suriye ile anlaşma yapılmalı, kanunen onların taoprağı. Onlarla bu işi çözebiliriz. Bu gidişle çok geç olacak.
    Cevapla
  • Realist 4 yıl önce Şikayet Et
    "Hainler kendilerine tahammül edildikçe daha çok azarlar" Şu an bunu yaşıyoruz hainlere ve hain besleyen hain devletlere gereken dersi vermenin zamanı gelmiştir.. Hem kanuni yollarla hemde gerekiyorsa güç kullanarak gereken yapılmalıdır.
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD'NİN HAYALİ ...!!! ERBİL MERKEZLİ 5 KORİDOR ve PENTAGON PROJESİ: 1.Erbil-Basra, 2.Erbil-Kızıldeniz, 3.Erbil-Akdeniz (YPG koridoru), 4.Erbil-Karadeniz (PKK Koridoru), 5.Erbil-Hazar (PJAK Koridoru). Harita üzerinde çizdiğinizde ortaya Erbil merkezli 5 köşeli sarı bir yıldız çıkar. YPG'nin bayrağındaki yıldız.. Barzani, ABD adına 5 köşeli yıldızı rozet olarak takmak için uğraşıyor. PENTAGON’un yeni merkezi Erbil, İskenderun-Erbil-Kızıldeniz arasında kurulacak Büyük İsrail’in (Siyon Ülkesi) koruyucusu ve 53. EYALETİN ŞERİFİ BARZANİ. 5 koridor sayesinde 5 denizdeki NATO-PENTAGON hakimiyeti. İpekyolu, enerji, maden, insan trafiğinin kontrolü ve dünya hakimiyeti...
    Cevapla
  • Vatansever 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu baştan belli idi. Bizimkiler ayakta uyuyor ve hala uyuyor!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi