Ve İran dünyayı korkutan açıklamayı yaptı! İlk tepki Netanyahu'dan

Tahran'ın Avrupa'ya verdiği süre de bugün doldu. İran Hükümet Sözcüs Rabiee, "İran Nükleer Anlaşması" dahilinde sınırlanan zenginleştirilmiş uranyum üretimine dair yükümlülüklerini düşürerek, yüzde 3.67 sınırını bugün aştıklarını duyurdu. İsrail Başbakanı Netanyahu yaptığı açıklamada, İran'ın adımının çok çok tehlikeli bir hareket olduğunu söyleyerek, Avrupa'ya, Tahran'a cezai yaptırımlar uygulama çağrısı yaptı.

Ve İran dünyayı korkutan açıklamayı yaptı! İlk tepki Netanyahu'dan
Ve İran dünyayı korkutan açıklamayı yaptı! İlk tepki Netanyahu'dan
GİRİŞ 07.07.2019 13:12 GÜNCELLEME 07.07.2019 13:17
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

İran Hükümet Sözcüsü Ali Rabiee, "İran Nükleer Anlaşması" dahilinde sınırlanan zenginleştirilmiş uranyum üretimine dair yükümlülüklerini düşürerek, yüzde 3.67 sınırını bugün aştıklarını duyurdu. Açıklamada, 2015'te 6 ülke ile imzaladıkları nükleer anlaşma ile belirlenen sınırlandırmalara, uyma seviyelerini her 60 günde bir düşürmeye devam edeceklerini söyledi.

 

 

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Syed Abbas Araghchi ve uluslararası Atom Enerjisi Organizasyonu sözcüsü Behrouz Kamalwandi ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Rabiee, Avrupa'ya yüzde 3.67'lik zenginleştirilmiş uranyum üretimi sınırını ülkenin ihtiyaçları doğrultusunda yükselttiğini açıkladı.

TALİMAT HASAN RUHANİ'DEN

 

 

İran Atom Enerjisi Kurumu'nun sözcüsü Behruz Kamalvandi ise televizyondan canlı yayınlanan basın toplantısında, 2015 anlaşması ile belirlenen sınırın aşılması talimatını Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin verdiğini söyledi.

İLK TEPKİ NETANYAHU'DAN

İsrail Başbakanı Netanyahu yaptığı açıklamada, İran'ın adımının çok çok tehlikeli bir hareket olduğunu söyleyerek, Avrupa'ya, Tahran'a cezai yaptırımlar uygulama çağrısı yaptı.

Netanyahu, "Bu çok çok tehlikeli bir adım. İran, BM Güvenlik Konseyi kapsamında uranyumun belirli bir seviyenin ötesinde zenginleştirilmemesi konusunda verdiği sözünü ihlal etti. Arkadaşlarıma, Fransa, İngiltere ve Almanya başkanlarına sesleniyorum. Siz bu anlaşmayı imzaladınız ve İran bu adımı attığında en kısa sürede ciddi yaptırımlar uygulanacağını söylediniz. Bu Güvenlik Konseyi kararıydı. Neredesiniz?" açıklamasını yaptı. 

TAHRAN'IN AVRUPA'YA VERDİĞİ SÜRE BUGÜN DOLDU

Ruhani, ABD'nin yaptırımlarına karşılık 8 Mayıs'ta ülkesinin nükleer anlaşmadaki taahhütlerini azalttığını ve anlaşmanın taraflarına İran'ın çıkarlarını koruyacak önlemler alması için 60 gün süre verdiklerini duyurmuştu. İran'ın verdiği süre bugün doldu.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 63
  • islam birliği 4 yıl önce Şikayet Et
    müslümanalr bunlara akrşı harekete geçmeli bütün ilişiyi kesmeli alışveriş etmemeli kendi içimizde yapıp birlik olup ayakta durmalıyız topraklarımızda ayaklarını tamamen çekmeliyiz
    Cevapla
  • Ydo58 4 yıl önce Şikayet Et
    Siyonist köpek sen 100 sedir insan öldüruyorsun birgün seninde sonun gelecek inşallah .
    Cevapla
  • patriot 4 yıl önce Şikayet Et
    öküz öldü ortaklik bitti abd cikmasaydi
    Cevapla
  • gurbetci 4 yıl önce Şikayet Et
    ya hepsi laf neymis atom bombasi yapacakmis bunlar hikaye bu teknoloji bombadan daha ileri teknolojilerin ilk adimi atom bombasini kimse kullananmaz kullansada kendinede zarar veriri bu hamleynen yeni teknolojilerin ne iranin elinde olsun nede baska ülkelerin elinde olsun istiyorlar atom enerjisi bir basamak idi birakin yapsinlar iran kimseyi vuramaz kudus ve diger bölgeler hepimize lazim bombalasa filistinmi kalacak binlerce yil kimse oralara ayak basamayacak bunu bilmiyorlarmi
    Cevapla
  • kul 4 yıl önce Şikayet Et
    sen BM nin her kuralına uyuyor musun ki baska devletlere neden susuyorsunuz diyorsun nedenyahu şaşırdın BM yi sen takıyor musun ki İran taksın ve bence artık Türkiye de takmamalı çünkü iki yüzlü bir kurum halini almıştır çünkü dünya 5 ten büyüktür.dünya 5 haçlıya bırakılamaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ancelotti inadını kırıyor! Real Madrid'de Arda Güler gelişmesi
İstanbul'da Metro Hattındaki arıza 33 saattir giderilemedi