Venezuela'da şaşırtan gelişme! Bir araya geliyorlar

Venezuela hükümeti ile muhalefet temsilcileri, bu hafta Norveç'in arabuluculuğunda Barbados'ta bir araya gelecek.

Venezuela'da şaşırtan gelişme! Bir araya geliyorlar
Venezuela'da şaşırtan gelişme! Bir araya geliyorlar
GİRİŞ 08.07.2019 12:37 GÜNCELLEME 08.07.2019 12:37
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Aylardır büyük bir siyasi buhran yaşayan ve darbe girişimlerine sahne olan Venezuela'da, Devlet Başkanı Nicolas Maduro hükümeti ve kendini geçici devlet başkanı ilan eden muhalif Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'nun temsilcileri, mayıs ayında Norveç'te yapılan görüşmelerin ardından yeniden bir araya geliyor.

 

 

Tarafların hangi gün başlayacağını belirtmediği yeni görüşmeler, ülkenin kuzeydoğusundaki ada ülkesi Barbados'un ev sahipliğinde yapılacak. 

Norveç'in arabuluculuğundaki yeni müzakere masasını, hükümet adına sosyal medya hesabından duyuran Venezuela İletişim, Turizm ve Kültürden Sorumlu Devlet Başkan Yardımcısı ve hükümetin başmüzakerecisi Jorge Rodriguez, görüşmelerin ivedi ve sürekli bir şekilde gerçekleştirileceğini belirtti. 

 

 

Rodriguez muhaliflerle anayasaya uygun bir çıkış yolu aranacağını vurguladı. 

ÖNCE YALANLADI SONRA DUYURDU

ABD başta olmak üzere birçok batı ve Latin Amerika ülkesinin desteğini alan Guaido da birkaç gün önce yalanladığı görüşmeleri, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile duyurdu.

Her fırsatta ordudan destek isteyen ve bir de başarısız askeri kalkışmaya imza atan Guaido, yeni görüşmelere ilişkin "Diktatörlükten çıkış müzakeresi oluşturmak için gaspçı rejimin temsilcileri ile bir araya gelinecek." ifadelerini kullandı.

Venezuela hükümeti ve Guaido'nun temsilcileri mayıs ayının ikinci haftası Norveç’te bir araya gelmiş, Guaido bu görüşmeleri de önce yalanlamış sonra kabul etmişti. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • Rüya gibi 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizide çağırdılar gitmek lazım
    Cevapla
  • Gurbetci AK-BOZ KURT 4 yıl önce Şikayet Et
    Iceceklere oturacaklari koltuklara tuttuklari malzemelere dikkat etsin maduro tarafi. Onlardan herturlu kalleslik beklenir.
    Cevapla
  • Vatandaş 34 4 yıl önce Şikayet Et
    Herşey İsrail ve ABD nin planı ama unuttukları birşey var. O da "onlar bir plan yaptı, Allah da bir plan yaptı. Allah plan yapanların en hayırlısıdır "..
    Cevapla
  • hemmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Köpek gibi hizaya geleceksin Guaido. Büyük şeytan desteğini çekti mi, çakaldan farkın olmayacak.
    Cevapla
  • izmir-doğru söyler 4 yıl önce Şikayet Et
    Guaido, yeni görüşmelere ilişkin "Diktatörlükten çıkış müzakeresi oluşturmak için gaspçı rejimin temsilcileri ile bir araya gelinecek." ifadelerini kullandı.bunlar hep aynı abd nin adamları guaido ve abd demokrasiyle hükümete geleni gaspçı-darbeci-şekliyle deviriyor sonra güya yönetim diktatör oluyor be bilader hem halkın iradesine saygıları yok hem demokrasiyi çşğneyen kendileri bizdede hdp-chp-fetö-ip-sp de aynı zihniyet
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İran'dan operasyon! Füzeler peş peşe havalandı! Yeni görüntüler paylaştılar
Merkez Bankasından enflasyon açıklaması! 'En büyük hedefimiz' deyip duyurdu!