İran'dan dünyayı sarsan açıklama! Sınırı aştık

İran Atom Enerjisi Kurumu Sözcüsü Behruz Kemalvendi, ülkesinin zenginleştirilmiş uranyum üretiminde yüzde 4,5 oranını geçtiğini söyledi. İran Dışişleri Bakanlığı'ndan bu sabah yapılan açıklamada ise, tarafların anlaşma gerekliliklerini yerine getirmemesi halinde "üçüncü adımın daha sert olacağı" ifade edildi.

İran'dan dünyayı sarsan açıklama! Sınırı aştık
İran'dan dünyayı sarsan açıklama! Sınırı aştık
GİRİŞ 08.07.2019 13:39 GÜNCELLEME 08.07.2019 14:30
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

İranlı Öğrenciler Haber Ajansı'na (ISNA) konuşan Kemalvendi, "Bu sabah, İran, yüzde 4,5 zenginleştirilmiş uranyum oranını geçmiştir." dedi.    

Kemalvendi, söz konusu oranın ülkedeki güç reaktörlerinin yakıt ihtiyacına cevap vermek için üretildiğini kaydetti.

SABAH AÇIKLAMA GELMİŞTİ

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Abbas Mousavi, nükleer anlaşma ile ilgili "Sadece mevcut anlaşmadaki sorunları tartışacağız, yeni bir anlaşmada yer almayacağız" dedi.

 

 

Avrupa'nın anlaşmayı kurtarmak için 60 günü olduğunu belirten Mousavi, anlaşmanın gereklerinin yerine getirilmemesi halinde "üçüncü adımın daha sert olacağını" söyledi.

ÇİN'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Çin Dışişleri Bakanlığı'ndan İran'ın nükleer anlaşma hakkındaki açıklamalarına tepki geldi. Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Geng Shuang, İran'ın nükleer anlaşmadaki sınırı aşmasını 'talihsizlik' olarak nitelendirdi ve sorunun diplomatik yollar çözülmesi gerektiğini belirtti. Shuang, anlaşmadaki devletlere çağrıda bulunarak, "Tüm taraflar gerekeni yapmalı" dedi.

İRAN DÜN SINIRI AŞTIĞINI DUYURMUŞTU

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, nükleer anlaşmanın taraflarına İran'ın çıkarlarını koruyacak önlemler alması için 60 gün süre vermişti. Verilen süre dün dolmuştu ve İran, nükleer anlaşma dahilinde sınırlanan zenginleştirilmiş uranyum üretimine dair yükümlülüklerini düşürerek yüzde 3.67 sınırını aşmıştı.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ, AA
YORUMLAR 12
  • Anti satan 4 yıl önce Şikayet Et
    Çin abd ye gel gel yapıyor sıkıysa gel
    Cevapla
  • Selahattin 4 yıl önce Şikayet Et
    İran'a güvenmiyorum.
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    israile nasil ..!? guveniyormusun aceba .? anlasildi ....
    Cevapla
  • izmir-doğru söyler 4 yıl önce Şikayet Et
    abd-ab-israil nükleer bomba üretiyor kendine hesap sorulmuyor müslüman ülke üretince sakın üretme oluyor.ama iran çok manidar konuşmuş bize saldırırsanız israili bombalarız ve 40 tane atom bombası olan israil havaya uçar yere düşerkende tutmayız dediler
    Cevapla
  • Gerçekler 4 yıl önce Şikayet Et
    İsrailin elindeki 150 nükleer bomba ne oluyor peki ?
    Cevapla
  • sermet 4 yıl önce Şikayet Et
    Sınırı aşan terör devleti abd dir
    Cevapla
  • Reza 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben İranlıyım. Terör devletleri aslında çok yeryüznde. ama birisi var ki asil terör devletidir. Oda İran devletidir. Siz Türkler iran rejimini çok seviyorsunuz nedenini bir türlü anlayamıyorum. İranda durum sizin gördüğünüz gibi değil. Ha bu arada İran devlet telvizyonu hemen hemen her gün türkiyeyle dalga geçiyor. Bunuda bilin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı
Aysever'den CHP'li belediye başkanlarına: Ekrem'in tetikçisi olamazsınız