Almanya, ABD'nin Türkiye karşıtı PKK/YPG talebini reddetti

Berlin yönetimi, ABD'nin, PKK/YPG'nin işgali altındaki Suriye'nin kuzeyi için "Almanya'dan kara birliklerinin kısmen bizim askerlerimizin yerine geçmesini istiyoruz" talebine, "Suriye'ye kara birliği göndermeyi düşünmüyoruz" açıklamasıyla ret cevabı verdi.

Almanya, ABD'nin Türkiye karşıtı PKK/YPG talebini reddetti
Almanya, ABD'nin Türkiye karşıtı PKK/YPG talebini reddetti
GİRİŞ 08.07.2019 15:24 GÜNCELLEME 08.07.2019 15:24
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Welt am Sonntag gazetesine yaptığı açıklamada, Almanya'dan, Suriye'nin kuzeyine asker göndermelerini beklediklerini söylemişti.

 

 

ABD'den Almanya'ya Türkiye karşıtı PKK/YPG baskısı: Derhal gönderin

ABD'nin bu teklifinin ardından Almanya'dan ret cevabı geldi. "Suriye'de kara birliğimiz yok ve bunu değiştirmeyi planlamıyoruz" diyen Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, "Hükümet, DEAŞ konusunda halihazırda var olan mevcut önlemlerde kalmayı öngörüyor. Bu sadece -iyi bilindiği gibi- kara kuvvetlerini kapsamıyor" dedi.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 29
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    Politika yapıyor olmak Politik Güç sahibi olmak demek değildir! Politik Güç olmak bir kazanımdır, etkisini kullandıkça önemli kazanımlar elde edilir. Türkiye bu tecrübeyi fiilen kullanmaya başlamıştır. Dolayısıyla Türkiye’nin farklı biçimlerde yüzünü gösteren dostu da olacaktır, düşmanı da! Güç Mücadelesini kazanmak demek birlikte hareket etmektir. Ülkece birlik olmak gerekir. Bu durumu anlamayanları ise eğitmek şarttır
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD askerleri tarafından Kuzey Irak’ta askerimizin başına çuval geçirildi. ABD’nin bölgemizdeki politikası değişti. Obama döneminde vekillerle ve terörle işbirliği halinde coğrafyanın ABD ve İsrail menfaatlerine göre düzenlenmesi yoluna gidildi. 2009’da İsrail Doğu Akdeniz’de yeraltı zenginliklerine sahip olacağını anlayınca bütün politikası değişti. Ben buna İsrail’in Levant Politikası diyorum. Sonra, “One Minute” ve Mavi Marmara olayları yaşandı ve İsrail ile karşı karşıya gelindi. Bu süreden sonra politik eksende daha çok milliyetçi bir çizgiye yaklaşıldı.
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye bütün bu ABD ve İsrail kaynaklı küresel ve bölgesel kaotik sorunların göbeğinde yer almaktadır. Gerek ilkelerini seslendirme biçimi ve gerekse sınırlarına tırmanmaya çalışan sorunlardan dolayı, şartlar Türkiye’yi inisiyatif alan ülke konumuna getirmektedir. İnisiyatif almak, sorumluluk duymak ama yapılacaklar için ise ülkenin kendisine güvenmek zorunluluğunu ortaya çıkarmaktadır. Bu durum Türkiye’yi daha karakter sahibi bir ülke konumuna getirmektedir.
    Cevapla
  • mehmetçik 4 yıl önce Şikayet Et
    bunların işi belli olmaz.tedbirli olunması gerek.hiç sözlerinin göründüğü gibi olmadığı defalarca kanıtlandı.
    Cevapla
  • Çavuş 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne oldu korkmuya,mı başladın beslediklerin yetmedimi ihanet sizin işiniz daha çok arayacaksınız Türkiye gibi dostu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Adana’da pitbull cinsi köpek vahşeti!
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki aksaklık 40 saattir çözülemedi