Alman ordusunda skandal!

Süddeutsche Zeitung'un yaptığı habere göre Alman ordusuna ait gizli bilgilerin bulunduğu bir dizüstü bilgisayar, ikinci el olarak satıldı. Bilgisayarın içinde Alman ordusuna ait üst düzey bilgilerin bulunduğu ve hiçbirinin silinmediği ortaya çıktı.

Alman ordusunda skandal!
Alman ordusunda skandal!
GİRİŞ 08.07.2019 17:44 GÜNCELLEME 08.07.2019 17:47
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Süddeutsche Zeitung'un haberinde göre Bundeswehr (Alman Silahlı Kuvvetleri), sabit diskinde gizli bilgileri bulunan ikinci el bir dizüstü bilgisayarı sattı.

 

 

Sabit diskinin satıştan önce silinmemesi sebebiyle, Mars’a roket fırlatılması gibi “gizli bilgi” olarak sınıflandırılmış dosyaların da bulunduğu birçok önemli bilgi ifşa edildi.

Savunma Bakanlığı’nın Süddeutsche Zeitung’a verdiği demeçte, bilgisayarın içerdiği Mars’a roket fırlatma talimatlarının “kritik sonuçlara yol açmayacağı” belirtildi. Dosyaların “sadece resmi kullanım için” sınıflandırılması, en düşük gizlilik seviyesine tabi olduklarını gösterdi.

 

 

Gazetenin aktardığına göre, dizüstü bilgisayar Bavyeralı bir ormancı tarafından alındı.. İsmi açıklanmayan ormancı, 2018’de devlete bağlı olan Vebeg şirketinden 4 ikinci el bilgisayar aldı. Bu bilgisayarlardan birinde hali hazırda bir oturum ve dosyalar mevcuttu. “Gizli bilgi” olarak sınıflandırılmış dosyalarda Mars’a roket fırlatma talimatları bulunuyordu. Ayrıca, söz konusu bilgisayarda, bütün Almanya silahlı kuvvetlerinin (Bundeswehr) mevcut ve eski üyelerinin isim, fotoğraf ve bilgileri mevcuttu. 

Gazeteye göre, bakanlık Vebeg aracılığıyla satılan ekipmanı geri alma sürecini başlattı.

Söz konusu olay sabit disklerin soruşturulması halinde silinmiş olan gizli belgelerin “kolayca geri yüklenebileceğini” gösterdi.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 18
  • eren 4 yıl önce Şikayet Et
    almanların ordusu mu var ki bilgileri olsun bildiğim kadarı ile polis kuvveti var belki silahsız formalite askerleri de vardırdetaylı askeri birliği yok
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Abd mafyalık yapıyor dünyada. Sen bana yıllık şu kadar ödeyeceksin ben senin güvenliğini sağlayacağım. Sömürünün bir başka versiyonu.
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Almanya’nın ordusu yok zaten. Adamlar başka ülkelere silahlar satıyorlar ama kendi orduları dökülüyor. Savunma bakanları askeri araçların sadece %39’u çalışıyor demişti
    Cevapla
  • 01adana 4 yıl önce Şikayet Et
    2 . dunya harbından sonra avrupayı istila eden amerika ve ingilizler dışında kimsede ordu yok ondandırki türkiye yunanistandan vuruyor sesi abd den geliyor
    Cevapla
  • Veli 4 yıl önce Şikayet Et
    Almanların ordusu yok. Ama ABD nin almanyada askeri üstleri var. Yani herşey ABD nin gözetiminde. Gerçekte almanya işgal altında bir ülke.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…