FETÖ’cü darbeciler yeniden istenecek

Yargılanmaktan kaçan FETÖ’cülere kucak açan Çipras, başbakanlık koltuğunu, babası darbe mağduru olan Kiriakos Miçotakis’e kaybetti....

FETÖ’cü darbeciler yeniden istenecek
FETÖ’cü darbeciler yeniden istenecek
GİRİŞ 09.07.2019 06:52 GÜNCELLEME 09.07.2019 06:52
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Yunanistan’daki erken genel seçimlerden yüzde 39,85 oy ve 158 sandalye ile zaferle çıkan Yeni Demokrasi (ND) Partisi lideri Kiriakos Miçotakis yemin ederek görevine başladı. Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopoulos’un huzurunda düzenlenen törende İncil’e el basarak yemin eden Miçotakis, daha sonra ‘Maksimu Konağında’ eski başbakan Aleksis Çipras’dan koltuğu devraldı. Miçotakis’in açıkladığı yeni hükümet ise bu sabah yemin ederek göreve başlayacak.

DÖRT BİN FETÖ’CÜ KAÇTI

Miçotakis’i seçimi kazanır kazanmaz ilk tebrik eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmuştu. Erdoğan’ın ardından Miçotakis’i kutlayan Dışişleri Bakanı Mevlût Çavuşoğlu “Onun liderliğinde Türk-Yunan halkları arasındaki dostluğun ve ikili ilişkilerimizin daha da güçleneceğine inanıyorum” dedi. Şimdi gözler Türkiye’deki soruşturmalardan kaçan FETÖ’cülere çevrildi. Yunanistan, Almanya’dan sonraki FETÖ’cülerin ikinci tercihi olmuştu. Bir yılda yaklaşık dört bin FETÖ’cü Yunanistan’a iltica başvurusu yaptı. Çipras hükûfmetinin, FETÖ’cü darbecilere karşı hiçbir adım atmaması Türkiye’de tepkiyle karşılanmıştı.

YENİ FIRSAT OLABİLİR

Seçim öncesi verdiği röportajlardan birinde hükümet değişikliğinin Türk-Yunan ilişkileri için bir fırsat olacağını söyleyen Miçotakis “Hükûmetteki değişimin Türk-Yunan ilişkilerinde dürüst bir yeniden başlangıç için bir şans olduğuna inanıyorum” demiş ancak bunun Türk tarafının yaklaşımına bağlı olacağını çünkü mevcut gerilimin Türkiye’nin agresif politikalarından kaynaklandığını savunmuştu. Mülteci politikaları konusunda Çipras hükümetini sert bir şekilde eleştiren Miçotakis, göreve başlar başlamaz mülteci konusunu Türkiye ile hemen görüşeceğini belirtmiş ve sığınma hakkı alamayan kişilerin Türkiye’ye döneceğini ifade etmişti.

BABASI TÜRKİYE’YE SIĞINMIŞTI

Miçotakis’in babası Konstandinos Miçotakis de ülkede başbakanlık yapan siyasetçilerden biriydi. 1967 darbesi sonrası, dönemin Dışişleri Bakanı İhsan Sabri Çağlayangil yardımıyla Türkiye’ye kaçan Konstandinos Miçotakis, yedi sene boyunca sürgünde yaşamıştı. Miçotakis, daha sonra ülkesine dönmüş ve 1989 - 1992 yılları arasında başbakanlık görevinde bulunmuştu. Konstandinos Miçotakis’in kızı Dora Bakoyannis önce Atina Belediye Başkanlığı ardından da 2006-2009 yılları arasında dışişleri bakanlığı vazifesinde bulunmuştu.

Diğer yandan Başbakan Kiriakos Miçotakis’in kabinesi açıklandı. Yeni kabine, Başbakan yardımcısı, hükümet sözcüsü ve 17 bakandan  oluşuyor. Kabinede Dışişleri Bakanlığı görevine Nikos Dendias, Maliye Bakanlığına Hristos Staikouras ve Savunma Bakanlığına da Nikos Panagiotopoulos getirildi.

Türkiye

YORUMLAR 14
  • Bozkurt27 4 yıl önce Şikayet Et
    Hele bi yerine yerleşsin adam, bi samimiyet kurun, hemen burnuna sokmayın arkadaş yaa
    Cevapla
  • köroğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    babasını kurtardık kurtardık gibi lafları tekrar tekrar dilimize dolamak hiç te hoş olmuyor
    Cevapla
  • umut 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah aşkına sadece başbakan değişi yunan aynı yunanlar.
    Cevapla
  • son durak 4 yıl önce Şikayet Et
    bu ülke avrupa birliğine laik olduğu için alınmış ve biz laik değilmişiz diye alınmadıydık laik olun öğle alalım demişlerdi, arkadaş adam seçimi kazanıp hükümetin başına geçer geçmez soluğu papazın karşısında incile el basarak yemin ediyor onlara laik bizimkilere yobazlık vay yavrum dünya senin dinin Allahın kitabın inancın olmadıktan sonra şerefin üzerine yemin etsen ne olu etmesen ne olur, haa adamlar yanlışmı yapıyor asla ama bizim yapmamızı engelleyen aydın görünümlü örümcek kafalı ancak drektif alabilen kişiler sayesinde ama doğru ve asl olana avrupa gibi dönöemiz lazım yemin ederken kutasılının üzerine yemin edeceksin olmayan bir şey üzerine değil
    Cevapla
  • okur 4 yıl önce Şikayet Et
    yunanistanla tek sorn fetöcüler mi bir sürü sorun var oturup konuşan çözmeye çalışan yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
5 ayda yüzde 200 zamlandı: İstanbul 'kanatsız' kaldı!
CHP provokatöre para yağdırmış: Sadece reklam için 10 milyon lira