Yahudiler arasında asimilasyon tartışması

İsrail Eğitim Bakanı Rafi Peretz, diaspora Yahudilerinin farklı ırklardan insanlarla evlenmesini "ikinci bir holokost" olarak nitelendirdi.

Yahudiler arasında asimilasyon tartışması
Yahudiler arasında asimilasyon tartışması
GİRİŞ 10.07.2019 11:00 GÜNCELLEME 10.07.2019 11:00
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Peretz kabine toplantısında "Yahudi toplumu, son 70 yıldır yabancılarla evlenilmesi ve asimilasyon yüzünden tam 6 milyon insanını kaybetti" değerlendirmesinde bulundu.

Amerikalı Yahudilerin Peretz'in sözlerine tepkili olduğu kaydedildi. İftira ve İnkârla Mücadele Derneği (ADL) Başkanı Jonathan Greenblatt, Peretz'in sözlerinin "akıl almaz" olduğunu belirtti. Greenblatt Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Bu tarz temelsiz karşılaştırmalar tahrik ve rencide etmekten başka bir işe yaramaz" dedi.

ADL, İbranice yazdığı twitte ise Peretz'i İsrail ve Amerika'daki Yahudiler arasında süregelen gerginliğe katkıda bulunmakla suçladı. Dernek Peretz'e "saygılı bir diyalog kurma" çağrısında bulundu.

Peretz'e bakan meslektaşlarından da eleştiriler yağdı. Fakat İsrail Başbakanı Netenyahu Peretz'in kaygılarını paylaştı ve Amerika'daki Yahudilerin gelenekleri terk ederek geri dönülmez bir demografik trende neden olduğunu iddia etti. 

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 5
  • Tez zamanda inşallh 4 yıl önce Şikayet Et
    Umarım tarihten silinirsiniz
    Cevapla
  • Ordulu 4 yıl önce Şikayet Et
    Adam doğru söylüyor. Ama kimseyi zorla yahudi yapamazsın. Bizde evlenme şartı müslüman olması o yüzden geliyor. Zorlama yok. Amerika da yaşayan zaten oraya asimile oldular. Onları kurtarmak çok zor. Siz kendinizi kurtarmayı düşünün !!!
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Eee ne var bunda ? Adamlar ırklarını korumak istiyorlar. Bizde korumamız lazım yoksa memlekette bir tane Türk kalmayacak. Bu işin sonu nereye varacak böyle olursa ? Çorba mıyız kardeşim biz biraz ordan biraz burdan ? Irkçılıkmış hiçte ırkçılık falan değil bir insan kendi milletini başka milletlerle karışmasını istemiyor diye ona ırkçı diyemezsiniz. Bizimde buna bir önlem almamız lazım yoksa sonumuz hayır değil.
    Cevapla
  • Raki 4 yıl önce Şikayet Et
    Yazık üstün ırka!!! Asimile oluyorlarmış.Görende altınını demire karıştırıyor sanırlar.
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Normal adamlar kendi ırklarını korumak istiyorlar ne var bunda ? Bunu bizde yapsak iyi olur yoksa özellikle bu yeni dijital ve global dünya yüzünden İslam-Türk aile yapımız bozulacak ve soyumuz kuruyacak Allah korusun. Bunların ırkçılıkla alakası falan yok bu gayet normal bişey yoksa bu işin sonu nereye varacak ? Ben şahsen bütün ırklarla karışmış bir Türk milleti istemiyorum. Tarihte bunun çok güzel bir örneği var. Biz Türk’ler savaşçı bir toplumuz Abbasiler döneminde Arap ordularında bir sürü Türk vardı. Abbasi yöneticileri Irak’ta Türk köyleri kurmuş Türk’ler kendi ırklarından kadınlarla evlensinler diye yoksa Arap kızlarıyla evlenirlerse bu savaşçı özelliklerini kaybederler diye.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi